Mayfly Napisano 3 Listopada 2016 Napisano 3 Listopada 2016 Witam Potrzebuję dobrać 2-rzedowy napęd do roweru uniwersalnego bez amortyzatora z płaską kierownicą (hybryda/fitness/crossowy jak zwał, tak zwał). Założenia: Koła/opony: 28", opona 28mm szosowa-35 mm z lekkim bieżnikiem terenowym. Masa rowerzysty: 55kg + czasem do 10kg bagażu Teren: miasto, szutry, piaszczyste ścieżki(np Jura Krakowsko-Częstochowska) Cel: uproszczenie obsługi napędu na zasadzie, większa zębatka z przodu-drogi utwardzone, mniejsza-teren. Wymyśliłem sobie takie rozwiązanie,ale mam kilka pytań: Korba: szosowa compact (ultegra, 105) 50/34. Różnica miedzy zębatkami 16 zębów. Czy istnieje taka przerzutka, umożliwiająca obsługę w korbie mtb zębatek o takiej różnicy zębów (np. 48/32 lub 46/30) Przerzutka przód: czy przerzutkę szosową przednią dwurzedową można obsłużyć z manetek "mtb" (np xt 780)? czy należy zastosować specjalne manetki szosowe do płaskiej kierownicy? Kaseta: 10-rzędowa 11-36 zebów. Przerzutka tył: mtb 10-rzędowa. Manetki: mtb (xt 780) Takie rozwiązanie powinno spełnić założenia, ale czy nie przesadziłem w którąś stronę? Jakie błędy popełniłem w takim doborze przełożeń? Ile zębatek z tyłu może obsłużyć przerzutka tylna na poszczególnych blatach w systemie dwurzędowym bez zauważalnych przekosów i ocierania?
Root Admin Mieciu Napisano 3 Listopada 2016 Root Admin Napisano 3 Listopada 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.