pasqdnik Napisano 27 Października 2016 Napisano 27 Października 2016 Witam, Osprzęt szrot, ale ma śliczną ramę, no name, bo malowany przez poprzedniego właściciela. Problem pojawił się podczas wymiany suportu. Stary suport wykręciłem (po 3 dniach walki), obie strony w lewo, przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. co sugerowałoby gwint włoski. Natomiast mufa ma niecałe 68 mm (pewnie była planowana), a miski mają dokładnie ten sam rozmiar co suport BSA - ok 34,9 mm. Pytanie brzmi - co ja mogę tam w zamian wsadzić? Miałem inny normalny suport, szosowy 110,5/68 i chciałem sprawdzić czy może uda się go wstawić, ale gwinty wkręcają się na ok 4 mm a później opór. Stary suport wkręca się bez problemu, ale wymienić trzeba bo miski zmielone. Ktoś coś? EDIT: doczytałem, że to najprawdopodobniej suport francuski. Da się coś takiego kupić w normalnych pieniądzach? Czy rama na szrot?
Garlock Napisano 27 Października 2016 Napisano 27 Października 2016 Mufa 68mm, gwint 35mm oba prawe to na 100% gwint francuski. Można uratować ramę przegwintowując na 36mm czyli na włoski. Ale skoro to francuska rama to czekają cię kłopoty ze sterami (widelec do wymiany), musisz pokombinować, żeby dobrać sztycę podsiodłową itp itd...
pasqdnik Napisano 28 Października 2016 Autor Napisano 28 Października 2016 Mam już prawie wszystko, poza siodłem i pedałami. No i ten nieszczęsny suport. Miał być tani rower "po bułki", w mordę jeża...
Mr_KJ Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 miski do suportu francuskiego możesz kupić, pytanie ile wyniesie koszt transakcji, pewnie drugie tyle co ich cena:https://www.amazon.com/Bottom-Bracket-FRENCH-2xRIGHT-RETAINER/dp/B003ZKOOMCMmożesz tez zmierzyć dokładnie śrzecie tyle co ich cena:Możesz tez zmierzyć dokładnie średnicę osi i misek wewnątrz, w tej części "walcowej" gdzie nie pracowały kulki i poszukać łożyska ale jak wyjdzie że miski 30 mm a oś 16 to lipa, nie ma takiego łożyska.KJ
woojj Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Ja kiedyś wkręciłem suport na maszynach z oboma lewymi miskami. Weź to do jakiegoś warsztatu rowerowego .....jak będzie kumaty mechanik to ci dopasuje.
Garlock Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Ja kiedyś wkręciłem suport na maszynach z oboma lewymi miskami. Weź to do jakiegoś warsztatu rowerowego .... Problem z "niewkręcaniem" BSA polega na innym skoku gwintu, więc żeby dopasować miskę BSA z prawym gwintem do francuskiej ramy trzeba by było miskę przetoczyć - (naciąć) gwint o innym skoku. Przegwintowanie mufy na gwint włoski będzie szybsze (więc pewnie tańsze) i mamy dostęp do całej palety suportów. I poprawniejsze technicznie, nie mówiąc o tym, że przy kolejnej wymianie problem z przerabianiem misek znowu się pojawi. Dlatego polecałbym raczej gwintowanie ramy. Mam już prawie wszystko, poza siodłem i pedałami Jeśli korba jest oryginalna tzn. francuska, to nie wkręcisz w nią normalnych pedałów-inny gwint. Na szczęście francuski jest mniejszy, więc można rozwiercić i nagwintować pod standardowy.
pasqdnik Napisano 28 Października 2016 Autor Napisano 28 Października 2016 Dziękuję za informacje. Sztyca jest, stery zreanimowałem oryginalne, mostek i kierę też dorwałem, nawet jakiś widelec prosty znalazłem, korbę mam na kwadrat - normalną, oryginalna była na kliny. Podjadę do jakichś macherów dzisiaj i zobaczę co powiedzą.
pasqdnik Napisano 2 Listopada 2016 Autor Napisano 2 Listopada 2016 OK. Machery znalazły jakiś sprawny, niestety nienajtańszy, francuski suport na kwadrat. Rowerek śmiga! ;-) Dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.