Risardo Napisano 23 Października 2016 Napisano 23 Października 2016 Zwracam się z takim pytaniem,bo już sam nie wiem. Kupiłem w rodzinie Krossa B7,z powodów zdrowotnych poprzedni właściciel musiał zrezygnować. Rower był mało eksploatowany,do wymiany mam tylko opony z racji wymiany na bezdętki. Łańcuch jeszcze bardzo mało wyciągnięty,ale też chcę zmienić bo prawie mam,stary zostanie jako drugi. I tu ciekawa sprawa,wg, wszelkich znaków na niebie i na ziemi,ma być 110 ogniw. Wychodzi to z standardowego pomiaru na dużych zębatkach plus dwa ogniwa,i z wzoru. Stary ma 112 ogniw "bo tak przyszło z sklepu" jak mnie poinformowano. I teraz pytanie,zostawić po staremu,czy jednak 110 ogniw.
Tatanka Napisano 23 Października 2016 Napisano 23 Października 2016 Jeśli jesteś pewien że wychodzi 110 to tak skróć.Mierzenie na zębatkach u mnie zawsze się zgadzało.
tobo Napisano 23 Października 2016 Napisano 23 Października 2016 A jak wrzucisz mała w korbie - mała w kasecie to łańcuch wisi? Jak wrzucisz na największą koronkę kasety to w jakiej odległości od tej koronki jest gorne kółko przerzutki?
jgrabowski Napisano 23 Października 2016 Napisano 23 Października 2016 A jaki wózek ma przerzutka? Bo +2 pełne ogniwa do duża-duża to chyba dla średniego wózka.
Risardo Napisano 23 Października 2016 Autor Napisano 23 Października 2016 Porobiłem poglądowo kilka fotek. 1 Naciąg z pominięciem przerzutek. 2 Pozycja wózka na małych blatach. 3 Pozycja wózka na dużych blatach.
siimon Napisano 23 Października 2016 Napisano 23 Października 2016 No i jest ok, dwa ogniwa mniej będzie równie dobrze.
Risardo Napisano 23 Października 2016 Autor Napisano 23 Października 2016 Ok. w takim razie nowy łańcuch będę skracał. Podziękował.
Michal_L Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Ja zawsze ustawiam tak ze majac lancuch na najwiekszych kolach zebatych skracam na tyle ze tylna przezutka ma prawie max wychylenie do przodu ( prawie z lekkim zapasem)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.