PawelTol Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Witam. Mam zamiar zmienić amortyzator w moim rowerze Nukeproof Snap. Amortyzator musi zmieścić koło 27.5 I oś QR15. Interesują mnie modele. Fox 34/36 BOS Deville RS Pike Ale inne też mogą być. Jaki model najlepiej wybrać i polecilibyście mi go? Pisałem z telefonu za błędy przepraszam.
phoe Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Devile jest na 20mm, oś + redukcja to 300zł Weź sobie nowego Auron'a, lub Durolux'a(wymiana piasty na 20mm) naprawdę bardzo fajne i udane widelce. (jak ważysz 60-75kg, będzie konieczna wymiana sprzężny na miękką na starcie, Activia Ci to zrobi za dodatkową opłatą) Tanie w serwisie, części masz praktycznie wszystko u Activi i to w normalnych cenach(nawet górne czy dolne golenie za jakieś 500zł). Do tego oba mają regulacje wysokiej i niskiej kompresji czego nawet w Pike nie znajdziesz. + na endurotrophy masz bardzo spory wątek dot. regulacji czy tuningu tych widelców.
PawelTol Napisano 14 Października 2016 Autor Napisano 14 Października 2016 Deville już znalazłem z osią QR15 jest na OLX .
ACTIVIA Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Deville już znalazłem z osią QR15 jest na OLX . Tylko przed zakupem sprawdź czy nie trzeszczy na sterowce czy tam rur goleniowych bo ostatnio miałem kilka Deville na serwisie w sprawie usunięcia tego trzeszczenia
phoe Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Deville już znalazłem z osią QR15 jest na OLX . BOS to BOS wiadomo, ale z używanym różnie może być, a Auron/Durolux to masz nowy z 2 letnia gwarancją.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.