Skocz do zawartości

[1400] CROSS

Inalex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam na widoku rower Lazaro Integral V2, jednak nie wiem czy opony 29' i ramy 17' będzie dobre dla mnie, mam obecnie 165cm wzrostu. ? A może mniejsze opony co się wiążę z innym rowerem. Koniecznie szukam na allegro.

Napisano

Raczej będzie za duży - mimo że koła ma 28 a nie 29 ....

Zmierz przekrok -  bo to tak naprawdę rzutuje na możliwość wejścia bezbolesnego na ramę - o ile upierasz się przy męskiej .... :)

Napisano

29" cali przy twoim wzroście może być ci ciężko znaleźć przy ramie pasującej do ciebie ja bym celował w koła 28" cali w przypadku roweru crossowego jak byś miał jakieś typy rowerów to pisz chętnie ci powiem czy będzie ok pod twój wzrost. Przydała by się jeszcze wewnętrzna długość nogi

post-183737-0-21941000-1476299881_thumb.jpg

Napisano

długość to ~80,5cm.

Wybrałem Lazaro V2 z tego względu że polecali w moim przedziale. Ale niestety tylko ma te 29cali na kołach. Polecilibyście coś do ~1450zł do mojego wzrostu? 

Napisano

te 29' to był błąd, oczywiście chodziło mi o 28'. a który z tych wymieniony wyżej będzie lepszy? Czyli opony 28 do ramy 17 nie będą problemem przy moim wzroście?

Napisano

Wymiar "klejnotowy" tych rowerów to 77 cm - więc luzik niewielki jest - do jazdy niezbyt terenowej wystarczy ..

Bierz integrala ....

Relatywnie do wzrostu nogi masz długie, więc pewnie i ręce też  - sylwetka będzie pochylona ale nie powinna przeszkadzać -  o ile nie jesteś fanem siedzenia na rowerze niemal w pionie ..

Napisano

Jako że jestem kompletnym laikiem w tym temacie to zapytam, do jazdy o dróżkach leśnych  ( ok 4km drogi z kamykami w ziemii) + asfalcie ten "luz" nie będzie powodował że jazda będzie nie wygodna? I czy poleciłbyś jakąś w miarę solidną nóżkę i błotniki do tego roweru? Tego tyle jest na allegro i ciężko cokolwiek wybrać żeby nie okazało się później że trzeba zwracać :/

Napisano

Jedyne "niebezpieczeństwo" jest gdy nagle jesteś zmuszony zeskakiwać z siodełka i nie uda ci się roweru przy tym pochylić na bok - w normalnej jeździe nic się nie dzieje.

Od Bf-bike tak błotniki jak nóżkę masz w standardzie .... Ja jednak polecam zamianę raptorów na błotniki typu np orion , 53 mm szerokości - to wariant w miarę budżetowy ; zaproponuj np żeby ci np zamiast raptorów dali jakiś prosty licznik w ramach "zrównoważenia" gadżetów,, a błotniki z dodatkowymi drutami usztywniającymi dokupisz poniżej 50 zł (albo i drożej jak chcesz zaszaleć :) )

Telepanie się raptorów wiele osób wq...wia..

Napisano

Jeśli chodzi o błotniki to jakaś konkretna marka? Rower kupiony opłacony, wysłałem zapytanie o zamianę na jakiś licznik Omegi lub coś w tym stylu .Zobaczymy co odpiszą. Zamierzam dokupić błotniki i oświetlenie w najbliższym czasie.  I odrazu zapytam się tutaj ponieważ nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Czy takie ledy w polsce są legalne? https://www.aliexpress.com/store/product/1-Piece-Bike-Light-Without-Battery-Decoration-Light-Wheel-Tire-Valve-Cap-Spoke-Neon-Flash-LED/1719349_32583160648.html

Napisano

Decyzja tak szybka bo kompletnie się nie znam :D Jakbym miał wybierać kompa to ze 2 dni bym konkretne części dobierał ... A i takiepytanie, zwykle opony przychodzą napompowane czy bez powietrza? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...