Inalex Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 Cześć, mam na widoku rower Lazaro Integral V2, jednak nie wiem czy opony 29' i ramy 17' będzie dobre dla mnie, mam obecnie 165cm wzrostu. ? A może mniejsze opony co się wiążę z innym rowerem. Koniecznie szukam na allegro.
Pablo59 Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 Raczej będzie za duży - mimo że koła ma 28 a nie 29 .... Zmierz przekrok - bo to tak naprawdę rzutuje na możliwość wejścia bezbolesnego na ramę - o ile upierasz się przy męskiej ....
KubaMTB Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 29" cali przy twoim wzroście może być ci ciężko znaleźć przy ramie pasującej do ciebie ja bym celował w koła 28" cali w przypadku roweru crossowego jak byś miał jakieś typy rowerów to pisz chętnie ci powiem czy będzie ok pod twój wzrost. Przydała by się jeszcze wewnętrzna długość nogi
Inalex Napisano 12 Października 2016 Autor Napisano 12 Października 2016 długość to ~80,5cm. Wybrałem Lazaro V2 z tego względu że polecali w moim przedziale. Ale niestety tylko ma te 29cali na kołach. Polecilibyście coś do ~1450zł do mojego wzrostu?
Pablo59 Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 integral v2 lub spartacus cross 3.0 będa w 17" ramach w tej kwocie .. Gdzie ty w tych rowerach widzisz opony 29" ??
Inalex Napisano 12 Października 2016 Autor Napisano 12 Października 2016 te 29' to był błąd, oczywiście chodziło mi o 28'. a który z tych wymieniony wyżej będzie lepszy? Czyli opony 28 do ramy 17 nie będą problemem przy moim wzroście?
Pablo59 Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 Wymiar "klejnotowy" tych rowerów to 77 cm - więc luzik niewielki jest - do jazdy niezbyt terenowej wystarczy .. Bierz integrala .... Relatywnie do wzrostu nogi masz długie, więc pewnie i ręce też - sylwetka będzie pochylona ale nie powinna przeszkadzać - o ile nie jesteś fanem siedzenia na rowerze niemal w pionie ..
Inalex Napisano 12 Października 2016 Autor Napisano 12 Października 2016 Jako że jestem kompletnym laikiem w tym temacie to zapytam, do jazdy o dróżkach leśnych ( ok 4km drogi z kamykami w ziemii) + asfalcie ten "luz" nie będzie powodował że jazda będzie nie wygodna? I czy poleciłbyś jakąś w miarę solidną nóżkę i błotniki do tego roweru? Tego tyle jest na allegro i ciężko cokolwiek wybrać żeby nie okazało się później że trzeba zwracać :/
Pablo59 Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 Jedyne "niebezpieczeństwo" jest gdy nagle jesteś zmuszony zeskakiwać z siodełka i nie uda ci się roweru przy tym pochylić na bok - w normalnej jeździe nic się nie dzieje. Od Bf-bike tak błotniki jak nóżkę masz w standardzie .... Ja jednak polecam zamianę raptorów na błotniki typu np orion , 53 mm szerokości - to wariant w miarę budżetowy ; zaproponuj np żeby ci np zamiast raptorów dali jakiś prosty licznik w ramach "zrównoważenia" gadżetów,, a błotniki z dodatkowymi drutami usztywniającymi dokupisz poniżej 50 zł (albo i drożej jak chcesz zaszaleć ) Telepanie się raptorów wiele osób wq...wia..
Inalex Napisano 12 Października 2016 Autor Napisano 12 Października 2016 Jeśli chodzi o błotniki to jakaś konkretna marka? Rower kupiony opłacony, wysłałem zapytanie o zamianę na jakiś licznik Omegi lub coś w tym stylu .Zobaczymy co odpiszą. Zamierzam dokupić błotniki i oświetlenie w najbliższym czasie. I odrazu zapytam się tutaj ponieważ nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Czy takie ledy w polsce są legalne? https://www.aliexpress.com/store/product/1-Piece-Bike-Light-Without-Battery-Decoration-Light-Wheel-Tire-Valve-Cap-Spoke-Neon-Flash-LED/1719349_32583160648.html
chudzinki Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 Tak legalna jak i jazda bez oświetlenia. Pozazdrościć - w niecałą godzinę podjąłeś decyzję o zakupie. Ja koszulkę dłużej wybieram .
Inalex Napisano 12 Października 2016 Autor Napisano 12 Października 2016 Decyzja tak szybka bo kompletnie się nie znam Jakbym miał wybierać kompa to ze 2 dni bym konkretne części dobierał ... A i takiepytanie, zwykle opony przychodzą napompowane czy bez powietrza?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.