Chrisnow Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Hej Nasunęło mi się takie pytanie, czy ktoś jest w stanie logicznie uzasadnić tak wysoka cenę suportów BSA30 w porównaniu z Hollowtech II czyli BSA 24mm. Szukam na necie i nie mogę znaleźć nic co nie oscyluje w okolicy 200 pln za sztukę :( pozdrawiam Krzysztof
BezSpiny.pl Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Jeśli chcesz taniej, to wymień same łożyska. Za chińczyki zapłacisz do 10zł/sztukę, a z EZO zmieścisz się pewnie w 60zł za komplet.
Chrisnow Napisano 7 Października 2016 Autor Napisano 7 Października 2016 Problem w tym, że nie mam jeszcze żadnego suportu BSA30 muszę zakupić pierwszy... I tak myślę że to lepszy pomysł niż kupować ramę z mufą Bb30 lub PF30. Jestem na etapie gromadzenia części pod nową maszynę.... Sent from my Letv X500 using Tapatalk
BezSpiny.pl Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Problem w tym, że nie mam jeszcze żadnego suportu BSA30 muszę zakupić pierwszy... No tak, to zmienia postać rzeczy :-) Osobiście najbardziej podoba mi się suport BSA30, ale prawdę mówiąc nie uświadczyłem znaczącej różnicy po przesiadce z BSA24 na PF30, więc nie wiem czy warto dopłacać również i do tego standardu.
Chrisnow Napisano 7 Października 2016 Autor Napisano 7 Października 2016 Z drugiej strony to tak naprawdę jednorazowy wydatek.... Później można wymieniać same łożyska. Coś nie mam przekonania do koncepcji Press fitów (choć nie miałem z nimi żadnego doświadczenia) Sent from my Letv X500 using Tapatalk
radziuGD Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 To czemu nie zwykła korba pod oś 24?
montell81 Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Jestem świeżo po skompletowaniu nowego roweru. Z doświadczenia podpowiem, że łatwiej/taniej jest kupić nową ramę i do niej dobrać suport, niż do suportu dobierać ramę.
Chrisnow Napisano 7 Października 2016 Autor Napisano 7 Października 2016 To czemu nie zwykła korba pod oś 24? Okazyjny zakup korby... Sent from my Letv X500 using Tapatalk
montell81 Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Przelicz czy faktycznie będzie to okazja jeśli i tak nadłożysz pieniędzy na droższy suport.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.