Skocz do zawartości

[suport] BSA30 vs BSA24

Chrisnow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Nasunęło mi się takie pytanie, czy ktoś jest w stanie logicznie uzasadnić tak wysoka cenę suportów BSA30 w porównaniu z Hollowtech II czyli BSA 24mm. 

Szukam na necie i nie mogę znaleźć nic co nie oscyluje w okolicy 200 pln za sztukę :(:(

pozdrawiam

Krzysztof

Napisano

Problem w tym, że nie mam jeszcze żadnego suportu BSA30 :) muszę zakupić pierwszy... I tak myślę że to lepszy pomysł niż kupować ramę z mufą Bb30 lub PF30. Jestem na etapie gromadzenia części pod nową maszynę....

Sent from my Letv X500 using Tapatalk

Napisano

Problem w tym, że nie mam jeszcze żadnego suportu BSA30  :) muszę zakupić pierwszy...

No tak, to zmienia postać rzeczy :-)

Osobiście najbardziej podoba mi się suport BSA30, ale prawdę mówiąc nie uświadczyłem znaczącej różnicy po przesiadce z BSA24 na PF30, więc nie wiem czy warto dopłacać również i do tego standardu.

Napisano

Z drugiej strony to tak naprawdę jednorazowy wydatek.... Później można wymieniać same łożyska. Coś nie mam przekonania do koncepcji Press fitów (choć nie miałem z nimi żadnego doświadczenia)

Sent from my Letv X500 using Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...