Tatanka Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Na jakich oponach (model i szerokość) teraz jeździsz?
Colonel Napisano 7 Października 2016 Autor Napisano 7 Października 2016 Teraz mam Kendy Honey Badger 2,2 29er (dość ciężkie bo jedna waży 800g) + gdzieś zalega mi Kenda 2,1 Small Block Eight. SBE nie zakładałem ponieważ Honey Badgery są zrobione na bezdętkowe.
Endrju911 Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Kolosalna jest jak się przesiadłem z MTB na szose w której mam opony 700x23C czyli 0.9 cala. Ale o subtelnej też nie mówiłbym, jest to różnica którą się czuje w nogach.
Tatanka Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Jeśli na dojazdy do pracy oraz szutry,oraz mocowanie fotelika,to nie zawracaj sobie głowy szosą.Załóż jakieś wąskie semislicki,do tego blokada amortyzatora
modrzew Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Zakup szosy to może rzeczywiście przesada, ale osobny bułkowóz/miejski pomykacz jak najbardziej zasadny.
mailo Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Możesz uzasadnić ? Dla bezpieczeństwa dziecka.
Colonel Napisano 9 Października 2016 Autor Napisano 9 Października 2016 Zakup szosy to może rzeczywiście przesada Też do tego doszedłem ostatnio, że to popadanie w skrajność. Aczkolwiek o bułkowozie ciągle myślę, bo szkoda mi przez cały rok eksploatować napęd i amortyzator w głównym rowerze. Ciągle tylko zastanawiam się czy brać tego Rometa mistrala czy nie celować w jakiegoś używanego Kandsa Maestro (używki można dostać za 500/600zł).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.