Rafaltc Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Witam, mam takie pytanie. ROWER KROSS CLASSICO III 2015, posiada butelkowe dynamo, zamówiłem już felge z prądnicą w piaście. Czy mogę od razu podłączyć, czy trzeba coś przerobić w lampie aby działało? Chciałbym jeszcze zmienić na jakąś mocniejszą żarówkę LED.
Tatanka Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Lampka do dynama w piaście ma przewód dwu żyłowy,a w butelkowym chyba tylko jeden
Rafaltc Napisano 3 Października 2016 Autor Napisano 3 Października 2016 U mnie jest przewód dwu żyłowy
Tatanka Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Widocznie lampka jest już przystosowana do nowszych rozwiązań.W takim razie nie powinno być problemów
Rafaltc Napisano 3 Października 2016 Autor Napisano 3 Października 2016 A jeśli chciałbym zamontować zamiast zwykłej żarówki, żarówkę LED, taka z 15 luxow to czy będzie działać ?
Tatanka Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Jeśli będzie pasowała do lampki,to czemu nie?
DC. Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Witam,pasuje, masz cztery miejsca na kable tz. 2 do tylnej lampy bo jest sterowana przez przednim i 2 do dynama w ośce w kole, po za tym masz kabelek który jest bezpośrednio załączony zaraz do lampy a to dla normalnego dynama. tutaj video tej lampy, ma okolo 30 lux
zekker Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Czy mogę od razu podłączyć, czy trzeba coś przerobić w lampie aby działało? Pytanie czy lampka ma wyłącznik, jak nie ma to będzie świeciła cały czas czy tego chcesz czy nie.
Rafaltc Napisano 4 Października 2016 Autor Napisano 4 Października 2016 To akurat wiem że będę musiał założyć wyłącznik. A gdzie można w ogóle kupić takie żarówki? W tej lampkę jest żarówka HS3, czy istnieją jakieś zamienniki LED?
zekker Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Istnieją ale nie koniecznie się sprawdzą. Powinny dawać więcej światła (pewnie nie każdy zamiennik) ale będą miały inny rozkład i mogą się nie zgrać z lustrem i kolimatorem w przedniej szybce. W efekcie może gorzej oświetlać drogę niż obecnie.
EDII Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Cześć. Zamieniłem dynamo na prądnicę w piaście. Podłączyłem przednie światło i wszystko działa ładnie. Problem pojawił się gdy postanowiłem podpiąć tylnie światło. Moja lampka przednia posiada dwa wyjścia na lampkę tylną "+" i "masa" standardowo))) Oryginalnie lampka tylna którą posiadam posiada izolowany "+" a "masa" idzie na ramę (śruba mocująca lampkę jest połączona z "masą" lampki tylnej i ramą). Podpoiłem "+" z lampki przedniej na "+" lampki tylnej a "masę" z lampki przedniej do śruby mocującej. Lampki przednia i tylna świecą. Czy podłączenie "masy" z lampki przedniej do ramy nie będzie miało negatywnego wpływu na lampkę przednią oraz na prądnicę? A może powinienem zrobić izolowaną "masę" w lampce tylnej?
zekker Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Przednia lampka zapewne nie ma połączenia elektrycznego z mocowaniem do widelca. Przyjrzyj się jak jest zrobione mocowanie przy lampce, zapewne obudowa jest plastikowa. Jeżeli lampki świecą prawidłowo, to zapewne wszystko jest ok, choć ekspertem w budowie prądnicy się nie czuję.
EDII Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Lampka nie ma połączenia z ramą, plastikowa obudowa. Tak na wszelki wypadek dziś przerobię masę tylnej lampki na izolowaną od ramy)))
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.