Szkrabek Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Witam wszystkich. Mam problem ostatnio z napedem bo kiedys mi lancuch rozkul i kupilem spinke ze srama. i gdy jade to mi przeskakuje lancuch i strzela w okolicy pisaty a kasety ,oby dwie czesci byly nie dawno wymieniane. J tak mysle ze moze jest wina tej spinki z srama lub cos innego. Przeprasza jezeli jest juz taki temat.
TocaS Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Kaseta była niedawno wymieniana, ale czy razem z łańcuchem ??
Szkrabek Napisano 18 Września 2006 Autor Napisano 18 Września 2006 Witam wszystkich. W rowerze bylo wymieniane: Piasta, kaseta, korba. A anie wymienialem przezutki tylnej i lancuch moze maj przejechane od 2,5 tys km do 3 tys km Pozdrawiam wszystkich
krawiec91 Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 To wymień szybko łańcuch, w przeciwnym razie bardzo szybko zajeździsz kasetę Spinka Srama raczej nie ma z tym nic wspólnego.
tobo Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 sprawdz tez czy spinka jest do takiego samego systemu lancucha czy do innego - spinka do napedu na osiem przelozen musi byc srebrna a do dziewiatek zlota.
TocaS Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 To wymień szybko łańcuch, w przeciwnym razie bardzo szybko zajeździsz kasetę Jeżeli już jej nie zajechał. Łańcuch podczas jazdy na rowerze z czasem wyciąga się, a kaseta dopasowuje się do niego, a Ty kupiłeś kasetę nówkę, która nie ma śladu zużycia i założyłeś na nią wyciągnięty łańcuch po 2500 km, to jak on nie ma przeskakiwać?? Podczas wymiany kasety (chyba, że zrobiłeś na niej max 600 km) należy wymienić zawsze łańcuch i w skrajnych przypadkach korbę lub jej blaty.
Szkrabek Napisano 18 Września 2006 Autor Napisano 18 Września 2006 Witam wszystkich. Ja mam tak ze spinka z srama , lancuch jest z jakiejs firmy ktorej ja nie znam a kasteta jest z Suntuora czy jakos tak to sie pisze.
tobo Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 co do trwalosci napedu - z tym jest roznie. niekoniecznie musi byc tak ze kaseta nawet po 3000 km juz nie pojdzie z nowym lancuchem. ale jesli to jest cos kiepskiego to raczej nie.
TocaS Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Jeżeli kaseta po 3 tyś dostanie łańcuch typu PC68 to raczej dobrze nie będzie działać jak przed tym łańcuchem na tej kasecie np chodził HG40 lub PC38. Zdarza się tak, że ludzie często z braku pieniędzy wymieniają łańcuch na coś słabszego typu PC38 lub PC10 bo przykładowo tego typu łańcuchy szybko przyzwyczają się do zużytej kasety, trochę będzie przeskakiwać i po czasie łańcuch rozciągnie się i przyzwyczai do kasety, jednakże nie zawsze się do udaję.
Szkrabek Napisano 19 Września 2006 Autor Napisano 19 Września 2006 Kaseta ,korba i piasta sa nowe ale lancuch ma przejechane 3 tys km
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.