Skocz do zawartości

[Kierownica] Podkładki żelowe pod owijkę - warto?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Ostatnio zdecydowałem się spróbować przełajówki... i w porównaniu do MTB w terenie podeszła mi tak, że teraz można znaleźć ją w dziale sprzedaży ;)

Ogólnie jestem na nie, wolę na kamienie czy szutry jeżdżącą kanapę, bo wygoda zupełnie inna. 

Znajomy polecił mi jednak żelowe podkładki na kierownicę pod owijkę.

Widziałem coś takiego na allegro - firmy pro jakieś 50 zł, a także fizika razem z owijką jakieś już 160 zł... niemało, więc wolę się upewnić.

Warto coś takiego pod owijkę założyć? Wiadomo, że nie będzie to ani większy balon w oponie, ani tym bardziej amortyzator.. ale i tak jestem nieco ciekawy, jak spisuje się przy drganiach. 

Napisano

Otaguj temat bo usuną. 

A dwa - według mnie więcej daje obniżenie ciśnienia w oponach niż dołożenia takiej dodatkowej owijki. Ja teraz wedle zaleceń spróbowałem dać podwójną miękką owijkę tam gdzie najczęściej trzymam kierownicę i nie jest lepiej a nawet powiedziałbym że gorzej bo mi trochę "zgrubła". 

Napisano

Zdaję sobie z tego sprawę, że najwięcej ma do powiedzenia ciśnienie. Dzisiaj tak właśnie jechałem, blisko minimum, bo na około 3,3 bara (opony do CX 700x32) i było sporo lepiej niż przy powiedzmy 5 barów... choć to i tak zupełnie co innego niż 1,8 bara na 2,2" przy 27,5" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...