Gość Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 Cześć! Ostatnio zdecydowałem się spróbować przełajówki... i w porównaniu do MTB w terenie podeszła mi tak, że teraz można znaleźć ją w dziale sprzedaży Ogólnie jestem na nie, wolę na kamienie czy szutry jeżdżącą kanapę, bo wygoda zupełnie inna. Znajomy polecił mi jednak żelowe podkładki na kierownicę pod owijkę. Widziałem coś takiego na allegro - firmy pro jakieś 50 zł, a także fizika razem z owijką jakieś już 160 zł... niemało, więc wolę się upewnić. Warto coś takiego pod owijkę założyć? Wiadomo, że nie będzie to ani większy balon w oponie, ani tym bardziej amortyzator.. ale i tak jestem nieco ciekawy, jak spisuje się przy drganiach.
MikeSkywalker Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 Otaguj temat bo usuną. A dwa - według mnie więcej daje obniżenie ciśnienia w oponach niż dołożenia takiej dodatkowej owijki. Ja teraz wedle zaleceń spróbowałem dać podwójną miękką owijkę tam gdzie najczęściej trzymam kierownicę i nie jest lepiej a nawet powiedziałbym że gorzej bo mi trochę "zgrubła".
Gość Napisano 21 Września 2016 Napisano 21 Września 2016 Zdaję sobie z tego sprawę, że najwięcej ma do powiedzenia ciśnienie. Dzisiaj tak właśnie jechałem, blisko minimum, bo na około 3,3 bara (opony do CX 700x32) i było sporo lepiej niż przy powiedzmy 5 barów... choć to i tak zupełnie co innego niż 1,8 bara na 2,2" przy 27,5"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.