gruniu Napisano 19 Września 2016 Napisano 19 Września 2016 Kupiłem w sobotę, używanego rometa rambler 6.0. I jak w temacie. Odnoszę wrażenie, że przenoszą się one z suportu. Z tego co mówił sprzedający, to suport wymienił, bo romet daje plastikowy, a on teraz włożył metalowy. Co to może być?
piciu256 Napisano 19 Września 2016 Napisano 19 Września 2016 Jeździj na większej kadencji, to drgania będą niewyczuwalne wynikają one z budowy napędu rowerowego.
gruniu Napisano 19 Września 2016 Autor Napisano 19 Września 2016 Czyli wszystko ok? Trochę te drgania mnie drażnią, ale trudno, tak musi być.
gruniu Napisano 20 Września 2016 Autor Napisano 20 Września 2016 Łańcuch nasmarowany, ale drgania odczuwam nawet kręcąc ręką. Zauważyłem, że występują nie tylko na zew skrajnej przedniej przerzutce, ale także na środkowej. W tym czasie tylna jest na skrajnej zew.
Jondrek Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Wydaje mi się, że może to być wina nie zachowanej linii łańcucha. Łańcuch nie jest stworzony do wyginania się na boki,a jeśli masz bieg drugi z przodu i skrajny z tyłu, to mogą być odczuwalne drgania. Niestety jestem czasami do nich zmuszony, przez słabo wrzucający się najmniejszy blat z przodu. A pedał? Czym kręcisz pedałem czy ramieniem korby? Powiedz dokładnie kiedy masz te odczucia? Przy jakich kombinacjach biegów
inforobert Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Rozmiar tej najmniejszej koronki podaj, ile zębów ?
gruniu Napisano 22 Września 2016 Autor Napisano 22 Września 2016 Dzisiaj dużo jeździłem i nie odczułem drgań, albo odczułem ale niewielkie. Dziękuje wszystkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.