Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] Xtr m971 problem

dEEpcORe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Mam problem otóż dostałem w spadku przerzutkę przednią Xtr m971 wizualnie jest w niemal idealnym stanie problem pojawia się w tym że jest prawdopodobnie zapieczona. :( wózek jestem w stanie przesunąć z użyciem naprawdę dużej siły albo dźwigni...ale niestety sprężyna jest martwa (wydaje się z nią wszystko ok)... w sensie nawet jak rozciagnę wózek zostaje on w tej pozycji...miał ktoś taki przypadek da się to zrobić? czy tylko mogę na półkę ją odstawić? :) traktowałem to już cx 80 i jakimś tam odrdzewiaczem ale bez większego efektu sprężyna nie odbija w ogóle.

Napisano

.miał ktoś taki przypadek da się to zrobić?

Miałem tak co prawda nie w XTR a XT i to po wciągnięciu gałęzi na maratonie. Okazało się że się skrzywiła. Po zdjęciu i prostowaniu niby ożyła ale już nie pracowała jak powinna
Napisano

leżała całą noc w benzynie ekstrakcyjnej nie wiele pomogło.... a te piny to jak?:> bo jak tak obejrzałem to średnio rozbieralna ta przerzutka jest:Pi chyba problem będzie żeby ją zmontować po wszystkim:P

Napisano

z tym wybiciem pinów chodziło mi o to żebyś wziął coś o średnicy tego pina- albo lepiej trochę mniejszej, np. mały gwóźdź i używając młotka wypchnął go na tyle żeby nie trzymał już pantografu.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Dodatkowo dobrze by było zrobić jej serwis

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Napisano

Masz dostęp do opalarki do farby? Pryśnij na zawiasy jakimś olejem, podgrzej - z czuciem - sztywne zawiasy. poczekaj.

Kurcze nie spotkałem się z zatartą przerzutką tej klasy. Najczęściej to były uszkodzenia mechaniczne, wciągnięty łańcuch, jakieś kamienie i i gałęzie.

Jest to do uratowania, ale precyzji działania może to już nie mieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...