pierotez Napisano 6 Września 2016 Napisano 6 Września 2016 Rowerek jak w tytule. Czy jest szansa budżetowo odchudzić Evo 27,5? Obręcze Neo Disc niecałe 0,5kg a więc nie ma już z czego schodzić. Budżetowy amortyzator powietrzny to nadal ok. 2kg! Jak z resztą osprzętu, może dać na tył full XP? Jak to widzicie. Czy jest sens zakup nowego w/w i go od razu rozbebeszać celem odchudzenia? Cytuj
vdcmike Napisano 6 Września 2016 Napisano 6 Września 2016 Koła (w tym przejście na tubeless) i amortyzator dadzą największy ubytek masy za najmniejsze pieniądze. Cytuj
pierotez Napisano 6 Września 2016 Autor Napisano 6 Września 2016 Epicon / Epixon ze 1,85kg szalu nie robi -0,8kg, hmm ale chociaż amortyzuje. Obręcze i tak w standardzie lekkie, gumy RR dobre, no nie wiem. Kiere dam szerszą. Chyba bez większej kasy się nie obejdzie jednak. Cytuj
vdcmike Napisano 6 Września 2016 Napisano 6 Września 2016 Dętka potrafi ważyć 250g/szt. Opon faktycznie nie musisz ruszać. Koła podejrzewam, że ważą 2,2 - 2,3 komplet więc tutaj można zrobić 800-900g. Amortyzator już sobie sprawdziłeś. Myślę, że 1,8-2kg za 2kPLN dałoby się zrobić Cytuj
malutki Napisano 6 Września 2016 Napisano 6 Września 2016 Akurat na napędzie stosunkowo mało zrzucisz przy dość dużym koszcie. Na pierwszy ogień koła i amortyzator. Ile to znaczy dla ciebie nie dużym kosztem? Cytuj
pierotez Napisano 6 Września 2016 Autor Napisano 6 Września 2016 Uuu, 4kz z upgrade za Evo to ja raczej nie dam. Bardziej już Peak 27.5 z dobrym amorem by pasował. Sie pomyśli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi