Skocz do zawartości

[korba] specialized demontaż

topik12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów. Zetknąłem się z korbą specialized, która wydaje się mieć inny system demontażu niż powszechnie znany shimano, którego niestety nie znam. Czy ktoś może pomóc?

Napisano

z zewnątrz wydaje się standard. Tarcze sa jak widać suntoura, na korbach napisy przetarte.Pokręcę coś czasem przy rowerach znajomych... Już drugi raz spotykam się z czymś takim i pierwszy na pewno dotyczył korby specializeda.Nie pomogłem i  gość musiał pojechać do serwisu w Lublinie, tam gdzie kupił dosyć drogi zresztą rower i zrobili mu bardzo szybko. Nie potrafi jednak powiedzieć jak. Używali chyba jakiegoś specjalnego klucza z długim ramieniem, tyle wiedział. Za korbą niby widać typową nakrętkę na wielopust ale nie jestem juz niczego pewien. W kazdym razie na korbie zrobił się delikatny luz i wydaje mi się że nakrętkę suportu trzeba dokręcić ale jak to jest zrobione to nie mam pojęcia

post-160297-0-85118000-1472290877_thumb.jpg

post-160297-0-71884100-1472290891_thumb.jpg

Napisano

Myślisz...

Może i tak. CO prawda mam ściągacz na kwadrat i brak nasadki na isis octalink ale ja tu nie widzę na czym miałaby się oprzeć. Poszukam ściągacza i spróbuję

Dzięki, To był dokładnie taki. Odkręciłem korbę odpowiednim kluczem i dokręciłem nakrętką suport. Jest ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...