Skocz do zawartości

[Hamulce] Zakup hamulców

tomasz.janas.3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam od 2 mc jeżdżę na nowym rowerku jakim jest Winora Yacuma 2016

Mam w nim hamulce tektro i niestety nie jestem z nich zadowolony czemu?

Przedni hamulec piszczy przy hamowaniu ze wstyd go uzywac podobno to bolaczka tego modelu tak mi powiedzieli goscie z serwisu

dlatego chcialbym je wymienic budżet jaki mam to 600zl możecie mi cos doradzic dac jakies propozycje??

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Zmień klocki zamiast zmieniać hamulce. Moja dziewczyna ma to samo. Ale generalnie żyje z tym. Hamulce hamują dobrze. Marka EBC zbiera niezłe opinie.

Napisano

Bolączka modelu - piszczenie? Piszczenie to przede wszystkim kwestia klocków, tarczy ewentualnie precyzji wykonania mocowania zacisku, poza tym szczelności układu lub jego czystości. 

Nie spotkałem się z takim problemem. 

Jeśli szukanie rozwiązania Cię nie przekonuje to sugestia zakupu jest jedna - Shimano SLX.

Napisano

Ja polece koolstop'a półmetale. Używałem klocki avida, unexy te kevlarowe czy jakieś tam super hiper extra ale zawsze z koolstopami moje juicy 5 najlepiej współpracowały.

Napisano

Widze ze koszt tych klockow to 70zl na jedno koło więc jutro pojadę do rowerowego zapytać sie czy mają takie i wymienie :) zobaczymy czy pomogą w moim problemie

Napisano

Mam nadzieję, że nie pojedziesz do tych samych ludzi, którzy jako lek na piszczenie zaproponowali ci wymianę całego układu hamulcowego...

Napisano

Makog dodam ze rower byl świeżo po przeglądzie zerowym przejechane mial wtedy 300km

Mklos1 kupię klocki i sam je wymienie i jak problem zniknie to zmienie serwis rowerowy :-)

Napisano

noo dalem ci linka w wczesniejszym poscie. 

Upss no to namiszalem, myslalem ze mowisz o V-brekach a ten rowerek ma hydraulik :(

Napisano

w tarczowych nie ustawisz klocków tak żeby najpierw brał przód bo klocki są do siebie równoległe. Co najwyżej to można jeszcze spróbować ustawić inaczej zacisk. Gdzieś na forum był temat odnośnie klocków do tarcz więc proponuję poczytać opinie i wybrać coś porządnego, unikać wynalazkow typu baradine itp.

Napisano

Klocki mają być równolegle do tarczy! - tu się nic nie zmienia.

Zmień klocki, użyj smaru do hamulców (lub miedziowego) i na pewno będzie ciszej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...