falkenhayn Napisano 22 Sierpnia 2016 Napisano 22 Sierpnia 2016 Witam! Mam niemały problem z moim łańcuchem. Serwisant zakładając go naciągnął mi go dość mocno i w czasie szybkiej jazdy, przy większych napięciach, łańcuch zaczyna strzelać, a gdy nie zmieniam kadencji spada. Zdawało mi się, że to właśnie z powodu zbyt mocnego napięcia łańcucha, ale gdy poluzowałem go nadal mam pewne problemy tego samego rodzaju. Czy mogę coś jeszcze zrobić? Czy coś innego może powodować takie strzelanie i spadanie łańcucha? Pozdrawiam
pokerman9 Napisano 23 Sierpnia 2016 Napisano 23 Sierpnia 2016 strzelanie łańcucha może oznaczać zajechany napęd. wytarte zęby w kasecie lub korbie jaki napęd,łańcuch,kaseta,korba,jakie przebiegi? przed ingerencją serwisanta było Ok? zmieniałeś łańcuch na nowy?
chudzinki Napisano 23 Sierpnia 2016 Napisano 23 Sierpnia 2016 Serwisant zakładając go naciągnął mi go dość mocno To znaczy skracał łańcuch? A może to ostre?
hanus Napisano 23 Sierpnia 2016 Napisano 23 Sierpnia 2016 Jaki masz dokładnie napęd? Single speed? Moto
falkenhayn Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Napisano 27 Sierpnia 2016 strzelanie łańcucha może oznaczać zajechany napęd. wytarte zęby w kasecie lub korbie jaki napęd,łańcuch,kaseta,korba,jakie przebiegi? przed ingerencją serwisanta było Ok? zmieniałeś łańcuch na nowy? Rower to single speed. Otóż i łańcuch i cały napęd były nowe - przebieg to ok. 100 km korba i kaseta jednorzędowa sturmey archer, łańcuch: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/lancuchy-kasety-wolnobiegi/lancuchy-rowerowe/p,lancuch-core-1-8-dartmoor,41635.html Był to pierwszy łańcuch, bo i rower był na nowo składany. Załączam zdjęcie korby. Co prawda jak na marne 100 km i tak ząbki są dość zadrapane, ale zajechana na pewno jeszcze nie jest. Pozdrawiam! To znaczy skracał łańcuch? A może to ostre? Tak, sktócił łańcuch, jak do ostrego. Rower to single
hanus Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 A jak wygląda linia łańcucha? Może jest za bardzo skoszony? Moto
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.