Prox Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Cześć, Przełożyłem części do nowej ramy, wczoraj powalczyłem z pancerzami. No i mam zagadkę. Ułożyłem na razie na ramie pancerze przerzutek, zostały pośrodku ślizgi. Czy to miejsce jest na jeden długi pancerz hamulca? Tj. od klamki aż do fajki? Miałem tak to zrobione w Hexagonie, ale teraz pancerz hamulca tył będzie się krzyżował pod siodełkiem z pancerzem przerzutki tył. Jeden długi czy jakoś inaczej? Wstawiałem odcinkowo pośrodku przerzutkę tył, ale wiadomo, wylatuje pancerz z tych plastikowych obejm. Mi tam krzyżowanie nie przeszkadza, ale wolę dopytać, czy tak może być. Załączam zdjęcia.
Sobek82 Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Lepiej byłoby odwrotnie przy siodle, wtedy mijałyby się między sztycą.BTW jak ta rama Ranger? ostatnio poleciłem ją znajomemu który chciał sobie rower odchudzić i odnowić ?
Gość Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Z tego co widzę, to jest rama która nie ma przelotek na pancerz hamulca tylko na przewód hydrauliczny. Ewentualnie właśnie na pełny pancerz hamulca, ale nie wiem jak to będzie działało
Fenthin Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Zamień stronami pancerze od przerzutek. Tak przy sztycy jak i przy główce. Do tylnej od strony napędowej, do przedniej od lewej. Pozbędziesz się problemu krzyżowania czegokolwiek, dodatkowo linka przedniej przerzutki będzie wychodzić z ostatniego oporu pod lepszym kątem. Hamulcowy puść w całości.
Prox Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Napisano 19 Sierpnia 2016 Wielkie dzięki za porady, tak zrobię jak będę wymieniał linki chyba, bo znów kupować linki (który to już raz) mi się nie chce. Jutro mam wyjazd, więc może po wyjeździe się tym zajmę, bo 3 dni się z tym rowerem męczę Co do samej ramy: dopiero dzisiaj się przejadę. Jest lekka i ładna, dobrze pospawana. Jedyny problem będzie z matowym lakierem. Wydaje mi się, że będzie szybko schodził. Daje wrażenie takiego, który będzie łapał rysy. Sama rama fajniutka, no i tanio kupiłem, bo 21" za 370zł
Fenthin Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Po co zmieniać linki? Przekładasz pancerze miejscami i jeździsz. Cała przygoda z linkami sprowadza się do ich poluzowania na czas przekładki i drobnej regulacji po.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.