klauz Napisano 18 Sierpnia 2016 Napisano 18 Sierpnia 2016 W związku z remontem leciwego i pełnoletniego już roweru Giant X-1000 postanowiłem ubrać go w nowe koła.Pomysł mam taki, żeby wykorzystać nową piastę przednią którą mam. Piasta (alivio HB-MC12) jest na 32 szprychy. Na przód może być.Czy tylne koło zrobić też na 32 szprychy, czy lepiej na 36 ? Na rowerze jeździ żona, ok 70 kg, ale wozi również sakwy, czyli dodatkowe powiedzmy 20 kg. Koła oczywiście 28 cali. Rower już prawie retro więc i obręcze by się przydały jakieś podobne do tych które tam są (Rigida), ale "oczkowane".Czego szukać ? Kolejna sprawa - opony, teraz są Continental TourRide, ale słabiej sobie radzą w lesie niż moje Conti Double Fighter II w 26" które też zbyt agresywne nie są.Czy dobrym pomysłem będzie inna przednia inna tylna? Chodzi mi o rozmiar i kształt bieżnika, jak w motocyklu, przednia jest zazwyczaj z delikatniejszym bieżnikiem i cieńsza. Dobry trop?
Tatanka Napisano 18 Sierpnia 2016 Napisano 18 Sierpnia 2016 Jeśli nie zależy na wadze koła to piasta 36.Wiem że są tacy co jeżdżą na 2 różnych kołach-koło skrętne i koło napędowe,i twierdzą że to dobre rozwiązanie Obręcz http://allegro.pl/obrecz-28-aluminiowa-stars-zwykla-36-otw-i6353611193.html
klauz Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Napisano 18 Sierpnia 2016 Bardziej myślałem o czymś w stylu Mavic a 319, tylko nie wiem jak się to ma do hamulców cantilever, bo tych bym nie chciał ruszać.
Tatanka Napisano 18 Sierpnia 2016 Napisano 18 Sierpnia 2016 Zasugerowałem się,że mają być podobne do starych.Jak obręcz pod v-ki,to i pod canti.
klauz Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Napisano 18 Sierpnia 2016 Czyli z hamulcami bez problemu. Podobne w sensie nie jakieś stożki kolorowe z napisami na całej obręczy, a gładkie srebrne. Ale głownie mają być technologicznie lepsze.Te Mavic spoko kosztują, same obręcze wyjdą 300, do tego szprychy, zaplot i jedna piasta. Może znajdę coś ekonomiczniejszego.Co do piasty, szukałem do kompletu drugiej Alivio i znalazłem coś o nazwie "Silent Clutch" (FH-R050). http://e-bmx.pl/opis/689055/piasta-tyl-shimano-fh-r050-silent-clutch-7s.html?from=bazarek Warto sobie tym głowę zawracać czy szukać zwykłej ?
Tatanka Napisano 18 Sierpnia 2016 Napisano 18 Sierpnia 2016 Nie znam tej piasty.Szukał bym coś standardowego,z możliwością bezproblemowego dostępu części w przyszłości
scirocco Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 W silent clutch chodzi o to, że piasta nie pozbawiona jest dźwięku zapadek. Jeśli jednak dźwięk nie jest problemem to nie warto ze względu na awaryjność tej piasty.
tobo Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Ta piasta ma kilkanaście lat, nie dostaniesz do niej bębenka, poza tym jest do kasety 7sp.
klauz Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Napisano 19 Sierpnia 2016 Kaseta jest właśnie 7 rzędowa i raczej inna nie będzie. Piasta którą linkowałem jest nieużywana, mimo to jej "popularność" daje do myślenia. Chociaż.. parę lat może się pokręci.
klauz Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Napisano 21 Sierpnia 2016 W grę wchodzi jeszcze piasta fh-mc18, ale wg danych jest do kaset 8/9, u mnie jest 7 i przy tym raczej zostanę. Czy 7 nie będzie za mała do tej piasty? No i uświadomiłem sobie, że przy takiej kombinacji 32 / 36 szprych ciężko będzie dobrać obręcze tego samego typu, no chyba że wspomniane mavic a319, te są w wersji 32 i 36, tyle że 150 sztuka. Koła przewyższą wartość roweru
Tatanka Napisano 21 Sierpnia 2016 Napisano 21 Sierpnia 2016 Przy piastach z bębenkiem na kasetę 8 rz można założyć 7 rz ale daje się podkładkę dystansową.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.