Skocz do zawartości

[3000-4000] Cross

ght

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie !

Jak w temacie , poszukuje rower Crossowy w przedziale 3000-4000 zł.

Aktualnie otrzymałem ofertę kupna na Merida Crossway 600  2016 rok za 3699 zł ( katalogowo 4690 zł ). Jak Waszym zdaniem wypada jakość/cena w tym przypadku?

Rozważam również zakup

1. Romet Orkan 5.0 M 2016 ( 2799 zł )

2. Kellys Phanatic 90 2016 ( 3399 zł )

Proszę o Wasze sugestie i uwagi.

Z góry dziękuje

Napisano

Szukałem i niestety nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania :(

Chciałbym wiedzieć czy cena za Meride Crossway 600 2016 którą otrzymałem od sklepu jest dobra w odniesieniu do jakości osprzętu tego roweru ( czy też próbowac jeszcze ją zbić czekając na większe wyprzedaże? )

Ponadto, chciałbym się od Was dowiedzieć jak Merida Crossway 600 2016 wypada na tle Romet Orkan 5.0 M 2016 oraz Kellys Phanatic 90 2016 .

Niestety takiego porównania tych 3 rowerów nie znalazłem.

Z góry dziekuje za Wasze uwagi i sugestie.

Napisano

Z tych 3 najlepszy stosunek cena vs osprzęt ma kellys, potem orkan, na koniec merida. Absolutnie nie rozumiem ceny katalogowej tej meridy. Mam Krossa evado 7 który w katalogowej cenie jest tańszy a ma lepsze piasty, manetki, hamulce, przednia przerzutke.

Napisano

Charvel - dziękuje za odpowiedź

Finał jest taki, że muszę wybrac pomiędzy Kellys Phanatic 90 a Kross Evado 7.0. Oba rowery są z 2016 roku i oba mogę kupić za około 3300 zł.

Mój wzrost to 178 cm a przekrok mam od około 82 do 84 cm

Kellys Phanatic 90 - dzisiaj miałem przymiarkę do ramy 21" i jest moim zdaniem na styk. Luz między ramą a kroczem wynosi okolo 3-4 cm.

Kross Evado 7.0 - jutro mam przymiarkę do ramy 19"

Pytanie jest następujące - który z tych dwóch rowerów ma lepszy osprzęt i który mam wybrać ? :) Wizualnie oba wypadają tak samo dla mnie.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Napisano

Kellys:

+ przednia przerzutka 

Evado:

+ manetki

+ hamulce

+ piasty

Chyba naprawdę musisz przejechać się na obu i zobaczyć na którym lepiej się czujesz :)

Napisano

Czy oby na pewno oba amortyzatory  sa amortyzatorami powietrznymi w tych dwóch rowerach?

Sprzedawca powiedział mi , że Kellys Phanatic 90 posiada powietrzno-olejowy amortyzator. Czy to prawda ?

Czy podobnie jest w przypadku Kross Evado 7.0 ?

Napisano

Skontaktowałem się Kellys

Amortyzator jest powietrzny , tylko blokada skoku jest na olejowym cartridge'u.

Tak samo jest w Evado 7.0 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...