Skocz do zawartości

[suport]Strasznie nietypowe łożysko

TK103

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem tego typu ze ostatnio kupiłem rower na ramie octane one void 3.0 były w nim do wymiany tylko łożyska suportu lecz jak się okazało łożyska są tak nietypowe, ze nigdzie tego nie da się kupić mają wymiary 19x31x7 czy ktoś się spotkał kiedyś z takim czymś .W hurtowniach tego nie mają serwisy rowerowe również.

Napisano

Niby by pasowało tylko czekać miesiąc na przesyłkę to tak trochę słabo w ostateczności zamówię 

Napisano

Nie masz ty tam czasem zwykłego suportu BSA?

Zamiast bawić się w wymianę w łożysk kup nowy suport pod korbę którą posiadasz.

Za nielicznymi przypadkami suportów np shimanowskiej zintegrowanej osi większość suportów ma nietypowe łożyska,

Suport się zużywa, to suport się wymienia.  

Pozdrawiam  

Napisano

A właśnie apropo wymiany całego suportu to czy mógłby mi ktoś podać wymiary gniazda suppotru chodzi mi o ten gwint w ramie o jego średnicę u mnie jest to 37mm, I jeszcze mam pytanie czy znajdę suport który by tam pasował czy ktoś posiada coś takiego

Napisano

Strasznie nieprecyzyjnie się wypowiadasz ...

Piszesz 37 mm sugerując mufę ... a 37 mm sugeruje że zmierzyłeś miskę ...

Mufa ma szerokość 68 mm to wymiar standardowego suportu BSA ...

Jak do tego masz z jednej strony gwint prawy a z drugiej lewy to nie potrzebujesz żadnych dodatkowych wymiarów bo to pewne że właśnie jest standardowy BSA.

Nic nie napisałeś jaką masz korbę ... choć 19 mm sugeruje 3 - częściowa korbę typu "BMX"

Tak więc zgodnie z opisem ramy na stronie producenta wklepujesz w magicznym okienku od google "suport euro BB" i sobie wybierasz co potrzebujesz.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...