pez11 Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Witam, krótka piłka - mam do wyboru (tak wiem, że różne koła): Merida Big Nine 500 2016 (jako jeden z niewielu faktycznych producentów ram, osprzęt całkiem przyzwoity - nie wiem jak widelec - to jest 30 Gold czy Silver, bo grafika może być tylko poglądowa) Kellys Torx 50 2015 (wydaje mi się, że jedna z najsolidniejszych propozycji - 30 Gold TK, tył XT, manetki SLX, reszta Deore, hamulce DB5) GT Zaskar Sport 2015 (zawsze lubiłem markę GT, ale szczerze mówiąc nie pasuje mi malowanie i jakoś nie ma szczególnie mocnych punktów poza ramą) Kross Level R8/B8 2016 (nie lubię Krossa, ale taperowana główka, solidna grupa Sram GX, sztywna oś, avidy db3) Cube Attention SL 2016 (nie przekonuje mnie za bardzo - niby wszystko ok, solidnie, ale nie ma taperowanej główki i jakoś ogólnie wygląda "biednie") B'Twin Rafal 700 (Manitou!, nowoczesna rama (direct mount), "dożywocie") Trek X-Caliber 8 (Trek!, dożywotnia gwarancja, sram, ale zwykła sprężyna (nie air), non-tapered) Co będzie najlepszym wyborem? W nawiasach napisałem co mnie najbardziej przekonuje. Który z nich ma najlepszy widelec? Wydaje mi się ze B'Twin - zawsze miałem sentyment do FOX'a i Manitou. PS. Rower nie dla mnie - dla kobiety 165cm, 60kg PS.2 No więc jak Recon Silver, 30 Gold, czy M30 Manitou? Pozdrawiam, PZ
KROSS.R7.2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 krossowi rowerek się udał świetna cena możesz już za 3300 wyrwać zdecydowanie warty zainteresowania co do reszty to ci nie pomogę
GTZaskar1991 Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Dla kobiety ma być odpowiednia geometria ramy. Statystyczna dziewczyna powinna mieć nieco krótszą ramę w stosunku do rury podsiodłowej, czy jest statystyczna to można sprawdzić jedynie kalkulatorem. Trzeba się kilkukrotnie pomierzyć, z kimś, samemu itd. ma to być zrobione dobrze (często głupoty wychodzą). B'twin i Trek to stosunkowo długie ramy, Cube krótka, a reszta średnia. Ze względu na osprzet/promocje (nie geometrie) wybrałbym B'twin, Zaskar lub Kross.
KROSS.R7.2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 3300 to za 7 za 8 400 więcej i zdecydowanie 8
piciu256 Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Manitou m30 to coś jak cięższa (i trochę gorsza) wersja r7/minute, jak jesteś ciężki to raczej lepiej 32mm golenie, ale pracuje fajnie- jak zresztą chyba każdy manitou Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.