Skocz do zawartości

[2000zł+-] rower cross/mtb rekreacyjny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem zdecydowany na zakup roweru do jazdy po asfalcie i drogach szutrowych. Mam 178cm wzrostu i 79cm wew nogi. Wydaje mi sie że rozmiar ramy M będzie odpowiedni w krossie a co do innych zdaje sie na wasze podpowiedzi

Mam kilka propozycji:

kross evado 4 1700zł/evado 5.0 2200zł (warto dopłacać 500zł do 5.0?)

hexagon r8 1780zł

level r3 1900zl

northtec cayon al 1900zl i RR 560 2100zł (nie wiem czy nadaje sie do moich wymagań)

Jeżeli jest coś ciekawego w cenie troche wiekszej od 2k a znacznie lepszego chetnie zobacze

Jestem otwarty na propozycje :)

Napisano

Totalnie bez sensu.Przynajmniej 80-90% osób na forum, doradzając całkowicie początkującym rowerzystom mówi/doradza bierz to bo ja tak mówię.Tymczasem nie mają totalnie pojęcia o czym mówią i dlaczego.

Do tematu.

Mówisz wiedzieć, że Linia rowerów Level w Krossie to agresywna geometria czyli bardziej skierowana w stronę maratonów i pozycja na rowerze będzie inna niż w przypadku geometrii Hexagon czyli bardziej turystycznej.W hexagonie będziesz siedział bardziej wyprostowany.Musisz przemyśleć samemu jaki rower potrzebujesz i gdzie nim będziesz jeździł.

Osprzęt jest najmniej ważny, w pierwszej kolejności rama, amor i koła(tutaj akurat nie za dużo masz do gadania).

Napisano

W maratonach nie bede startował to pewne... wydaje mi sie że cross będzie najlepszym wyborem ew ta linia hexagonów. Oprócz krossa inne marki mają jakieś modele mtb rekreacyjne z mniej agresywną pozycją za sterami? Jeździć będe po scieżkach rowerowych, asfalcie i ubitych scieżkach leśnych.

Napisano

Mieteczek.Jeśli to ma być asfalt i szutr,a autor postu zastanawia się nad mtb a cross,to jak wynika z Twoich wywodów lepszym rozwiązaniem jest hexagon.Ten model właśnie podałem.Co jest bez sensu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...