patrix007 Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Cześć, zakupiłem na allegro spinki connex wippermann do łańcucha przeznaczonego na napęd 10 rzędów, moje wątpliwości wzbudza parowanie elementów spinki, - otóż przy pierwszym komplecie na jednym elemencie pisze "10", na drugim "10 speed" sugeruje to prawą/lewą stronę całości - przy drugim i trzecim komplecie na obu elementach pisze "10", co sugeruje tylko jedną ze stron W załączniku umieściłem fotkę o co mi chodzi. moje pytanie brzmi: czy to robi różnicę i czy istnieje podział na prawą oraz lewą stronę spinki? Na oko to są takie same elementy, ale wolę zapytać, bo to wpływa na bezpieczeństwo. Dzięki za odpowiedzi.
kamfan Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Obie części spinki są identyczne (po prostu 10 speed to spinki ze starszej serii, a te z oznaczeniem 10 z noweszej). Można je zakładać zamiennie tylko pamiętaj o odpowiednim ułożeniu na łańcuchu. BTW IMO Connex robi najlepsze spinki ze wszystkich
Mod Team michuuu Napisano 4 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2016 Na oko to są takie same elementy, ale wolę zapytać, bo to wpływa na bezpieczeństwo. Do dwóch fabryk u naszych żółtych braci dostarczyli różne matryce. Pewnie to nie ma znaczenia ale staram się nie mieszać połówek.
Vigolec Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisano 5 Sierpnia 2016 Korzystając z okazji - czy taka spinka zagada z łańcuchem shimano HG95?
tomek040982 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 A dlaczego ma nie zagadać? Zagada.Ja tak samo jak kolega kamfan pisze uważam że Connex robi najlepsze spinki. Miałem Srama i miałem delikatne problemu z rozłączeniem łańcucha. Z Connexem nie ma tego problemu.
patrix007 Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Napisano 7 Sierpnia 2016 Dziękuję za pomoc Korzystając z okazji - czy taka spinka zagada z łańcuchem shimano HG95? Zagada, używam już pół roku jedną taką spinkę tylko wersję gold 10rz. do łańcucha CN-HG95 i bardzo dobrze się dogadują elementy. Do tej spinki musisz łańcuch przygotować, czyli skuć jedną stronę, aby kończyła się środkowym sworzniem - to zapewne wiesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.