Spacerunner Napisano 28 Lipca 2016 Napisano 28 Lipca 2016 Witam otóż kupiłem przedwczoraj nową zębatkę, suport oraz łańcuch do mojego roweru i po założeniu wszystkiego i dobrym skręceniu nastał pewien problem, podczas pedałowania cały czas z okolic tylnego koła bądź łańcucha słyszę strzelanie, sprawdziłem najpierw czy kupiłem odpowiedni łańcuch (zębatka dartmoor star 23T(1/8" kompatybilność), łańcuch dartmoor cutter o szerokości 1/8" oraz suport firmy proper, dodam że tylna piasta do dartmoor revolt singlespeed. Najpierw myślałem że to wina źle założonego łańcucha(halflink) więc go obróciłem o 180 stopni i strzela nadal tak samo choć pod minimalnym naciskiem i korbieniu ręką gdzie przeciążenie jest znikome to strzelanie nie występuje. Jak państwo myślą czego to może być wina? zużyty driver ? czy może łańcuch jest po prostu jakoś niekompatybilny z driverem? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
adas651 Napisano 28 Lipca 2016 Napisano 28 Lipca 2016 Sprawdź czy wszystkie ząbki są proste na zębatce oraz driverze. W którym miejscu łańcuch jest najmocniej napięty i w tym miejscu poluzuj
Spacerunner Napisano 28 Lipca 2016 Autor Napisano 28 Lipca 2016 Wszystkie ząbki są proste zarówno w driverze jak i zębatce, łańcuch nie jest za mocno napięty w żadnym miejscu, nie ma różnicy w napięciu podczas kręcenia korbą, sprawdzone.
TReS Napisano 28 Lipca 2016 Napisano 28 Lipca 2016 Wymieniles driver to może on strzela, smarowales cos tam, spróbuj bardziej zluzowac łańcuch i zobacz czy strzela, terkocze,
Mod Team Puklus Napisano 28 Lipca 2016 Mod Team Napisano 28 Lipca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.