Skocz do zawartości

[ Przerzutka tył] Stare Deore czy nowe Alivio?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Pech chciał że dzisiaj moja przerzutka poszła do drugą stronę tęczy, czy jak to się tam mówi  :whistling:  Zawadziłem o coś, wózek wygiął się w bok i dodatkowo skręcił.

Ale do rzeczy, aktualnie miałem Deore RD-M592 SGS Shadow.

Teraz pytanie co kupić:

1. Takie samo Deore

2. Nowe Alivio RD-M4000

Oczywiście przerzutka pod 9s

Deore to konstrukcja na 2010 rok, cena też nie zachęca ( poszybowała w górę), patrząc na obydwie przerzutki ciężko dostrzec różnicę, na pierwszy rzut oka to napis i kolor. Jednak coś mi świta w głowie że kiedyś natknąłem się na informację że z tym Alivio są jakieś problemy. 

Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?

Napisano

Kupuj stare deore, nie musi być nawet shadow- chyba tańsze są, ale gorsze prowadzenie linki ;)

Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.

Napisano

Raczej stare deore. Shimano ostatnio trochę skopał jakość , także to alivio może być zawodne. Chyba nawet ktoś o tym pisał. 

Napisano

Także bym skłaniał się ku Deore. Nowe Alivio M4000 nie zachwyca jakością wykonania. Jeśli trafisz na używanego XTka w dobrym stanie typu 772 to bym brał bez zastanowienia.

• Mod Team
Napisano

Alivio w połączeniu z manetkami deore daje rade, z manetkami alivio acera to jest paździerz. Jednak ja tez bym sie ku deorce skłaniał.

• Mod Team
Napisano

To widocznie nie miałeś odczynirnia z tą klasa kilka lat temu, bo to przepaść w pracy. Wygląda ładnie. Z dobrymi manetkami pracuje fajnie.

Napisano

Manetki to Alivio M4000.

Czyli jak widzę głosy są podzielone, no i ponownie, pytanie czy uganiać się za Deore czy kupić pewnie na miejscu Alivio bo to świeżynka.

• Mod Team
Napisano

Jak byś wziął Alivio 410 i manetki 410 praca jest o niebo lepsza ładujesz manetki deore 535 i jest poezja, wiem bo nie dawno taki set składałem. Aż się miło przy tym robiło.

Napisano

Okazało się że przerzutka na szczęście jest cała, za to hak wykrzywił się w każdej płaszczyźnie. Dzięki za sugestie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...