Skocz do zawartości

[kamera] Jaka kamera do nagrywania ?

ryba1990

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Wszystkim ,

Szukam dobrej jakościowo kamerki , którą będę mógł zamontować do roweru i nagrywać dobrej jakości filmy oraz robić zdjęcia. Kwota max do 1500zł , jeśli macie coś godnego polecenia to proszę poratujcie :) .

Pozdrawiam

Napisano

Jesteś fanbojem Xiaomi? :) Wiesz jak to nagrywa dźwięk na wietrze, a jakie słabe robi zdjęcia? Telefon w niektórych czynnościach spisuje się lepiej.

Ja ją dość dobrze przetestowałem (przykładowe filmy można obejrzeć w linku z sygnatury - wszystkie nagrane tą kamerką) i musiałbym upaść na głowę, żeby kupić Yi mając 1400 zł do wydania.

Napisano

A jest jakaś kamerka sportowa która nagrywa dobrze dźwięk na wietrze? O ile mi wiadomo to przy prędkości powyżej 20km/h żaden wbudowany mikrofon nie nagra dobrze dźwięku, tyczy się to tak samo gopro za 3k jak i xiaomi za 1400, trochę fanboyem jestem, ale nie do bólu ;) ps. nie wiedziałem że ktokolwiek używa takich kamerek jako zastępca aparatu fotograficznego ;)

Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.

Napisano

Super dzięki Panowie za odpowiedzi , popatrze na te kamerki ,

szukam takiej kamery , zebym mógł nia nagrywać nie tylko jazde na rowerze,ale równiez na motorze , którą dowolnie będę mógł przenosić i zdejmować łatwo z mocowania,gdybym np. chcial coś pokazać.

Napisano

A jest jakaś kamerka sportowa która nagrywa dobrze dźwięk na wietrze? O ile mi wiadomo to przy prędkości powyżej 20km/h żaden wbudowany mikrofon nie nagra dobrze dźwięku

No właśnie - wbudowany. Xiaomi dostarczone przez producenta nie umożliwia podłączenia innego mikrofonu, ludzie coś tam rzeźbią samemu, ale to definitywnie kwestia kasy - przy cenie rzędu 250-400 zł jest to do przełknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...