Skocz do zawartości

[okulary rowerowe ] okropnie niefajnie parujące szybki...

szymonski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Emka wszystkim, posiadam okularki od force, kupiłem je za około 150 zł. W zestawie mam 3 szybki na każdy warun, wiadomo. Mój problem polega na tym że te szybki bardzo szybko zachodzą para... Wydaje mi się że najbardziej i najszybciej parują te przezroczyste, a najmniej te najciemniejsze... Nie wiem czy to możliwe, to tylko moje spostrzeżenia. Okularki najintensywniej zachodzą parą w wiglotne,deszczowe dni, co w sumie niczym dziwnym nie jest, jednak stopień w jakim to robią jest już trochę dziwny. Np. Dziś na treningu podczas lekkiej mzawki, okulary nie nadawały się do jazdy... Zaszły para praktycznie od wyjazdu z domu i dotrwaly tak do przyjazdu. Nawet w słoneczne, pogodne dni po jakimś czasie parują... Denerwuje mnie to juz, mieliście może podobny problem i macie jakiś dobry patent na uporanie się z problemem okrutnym?

Napisano

Emka, co warun to inny zaparun, wiadomo...

Mnie parują tylko jak się zatrzymam, wtedy 2 opcje albo wytrzeć (tylko czym) albo pojechać trochę w zaparowanych i same odparują. Kup sobie specjalny preparat żeby okulary nie parowały. Swoją droga muszą mieć bardzo dziwną konstrukcję że aż tak Ci parują...

Pamietam że jak kiedyś bawiłem się dość intensywnie w ASG to mieliśmy problem z parującymi goglami. Ktoś wyczytał że sprawdza się jakiś preparat do mycia mebli i faktycznie dawał radę. Jednak było to tak dawno że nie mam bladego pojęcia co to był za specyfik.

pzdr!

Napisano

O proszę! Czyli nasmarowac porządnie płynem te szkiełka? To ma być sam płyn, czy z dodatkiem wody? I jeszcze czym to nasmarowac? Jakaś szmatką czy... ?

• Mod Team
Napisano

I jeszcze czym to nasmarowac? Jakaś szmatką czy... ?

Polać bez wody i rozetrzeć paluchami. Wypolerować miękką szmatką.

Napisano

I jakie efekty? Mi co prawda okulary srednio parują, ale w samochodzie jesienią szyby przecieram pianką do golenia - pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...