Lawi Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Cześć. Miałem wypadek i centralnie uderzyłem przednim kołem w samochód. Po uderzeniu rama się wygięła. Górna rura jest wygięta tylko przy łączeniu z rurą sterową, a na dolnej jest minimalny banan prawie po całej długości. Rama jest z stali CrMo. Myślałem żeby zdemontować widelec, w rurę sterową wsadzić pręt i próbować to naprostować. Tylko martwi mnie wytrzymałość ramy po takim zabiegu. Ktoś z was może już robił takie operacje? Czy jazda na takiej naprostowanej ramie może być bezpieczna pod warunkiem częstej kontroli czy przypadkiem nie powstają pęknięcia?
Marcin9 Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Rama na złom. Nie warto ryzykować pęknięcia w takim miejscu. Wstawienie zębów jest bardzo drogi...
siimon Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Po pierwsze nie uda Ci się tego tak zrobić. Rama pewnie zegnie się w innym miejscu dodatkowo może być skręcona. Po drugie nie warto.
chudzinki Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Rama na złom A ja spytam czysto teoretycznie: a gdyby w górnej części pod pęknięciami lakieru nie było pęknięć materiału to co jest przeciwskazaniem do jazdy z niewyprostowaną ramą?
Marcin9 Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Teraz może nie być pęknięć ale wiedziesz w dziurę i mogą się pojawić więc lepiej nie ryzykować..
Lawi Napisano 13 Lipca 2016 Autor Napisano 13 Lipca 2016 Powiedzcie mi jeszcze czy różnica pomiędzy rozmiarem 21,5", a 19" będzie bardzo odczuwalna? Sklep w którym kupowałem ramę nie ma już na stanie ram 21,5 (górna rura i podsiodłowa po 545mm) zostały tylko 19 (górna 540mm, podsiodłowa 490mm). Czy te 55mm spokojnie może zniwelować sztyca?
Marcin9 Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Wzrost? Nie możesz kupić gdzie indziej w odpowiednim rozmiarze?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.