FranekSignDS Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 Shimano slx jest 10rzedowa bodajże. Pytanie czy styknie z manetką x5 8rz i kasetą 8rz? Wiadomo, że będą biegi niewykorzystane, ale czy da się to prawidłowo wyregulować? Z góry dzięki za pomoc
seraph Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 To jest dość kontrowersyjna kwestia, bo gdybyś dał manetkę Shimano to odpowiedź to kategoryczne NIE. Manetka SRAM X5 ma jednak ciąg prawie identyczny jak manetki 10sp Shimano, więc pewnie Ci to zadziała podobnie jak kombinacje przerzutek Dyna-Sys Shimano i manetek Sram 9sp. Z drugiej strony jednak istnieją głosy, że idealnie to jednak nie śmiga i lepiej nie kombinować... Żadnych niewykorzystanych biegów nie będzie, bo przecież przerzutka działa płynnie, a kaseta nie ma znaczenia. Podaj też jaki to dokładnie model przerzutki, bo są też SLXy 9-cio rzędowe i wtedy to nie zadziała i kropka.
FranekSignDS Napisano 5 Lipca 2016 Autor Napisano 5 Lipca 2016 Już sam nwm... Myślałem też nad Deore 9rz do mojej kasety i manetki 8rz
seraph Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Myślałem też nad Deore 9rz do mojej kasety i manetki 8rz Manetka SRAM X5? To nie zadziała.
rambolbambol Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Manetka (kaseta) -- Przerzutka SRAM 9rz -- Shimano 10rz --> działa Shimano 8rz -- Shimano 9rz --> działa Shimano 9rz --> Shimano 8rz --> działa Jak byś chciał iść w 10rz, to obecnie poszukuję przerzutki SLX lub Deore 9 rzedowej. Chętnie kupię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.