MrOsamaful Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Witajcie, szukam obecnie roweru typu fitness/hybryda z w miarę łagodną geometrią ramy pozwalającą na bardziej komfortową jazdę niż typowa szosówka. Przeglądałem oferty różnych producentów ale nie mogę znaleźć niczego co spełniałoby moje oczekiwania, a niektóre posunięcia producentów są dla mnie zupełnie niezrozumiałe (np Specialized, do roweru za 4000 zł daje korbę na kwadrat) Chciałbym, żeby rower miał następujące cechy: - Model na rok 2016 - Korba nie na kwadrat - Hamulce tarczowe - Karbonowy widelec - Osprzęt szosowy - Napęd 2x10 (najlepiej byłoby na nowej 105 2x11 ale nic takiego raczej nie znajdziecie ) Najbliższa tym wymaganiom jest Merida Speeder 300 ale nie ma karbonowego widelca tylko aluminiowy, znając szytwność tego metalu to pewnie strasznie by mnie wytrzęsło na naszych polskich drogach. Szukam roweru do 4000 zł.
KrzysztofSz Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Focus Arriba 2.0 ...ale ma hamulce "nie tarczowe" ...no ale Ty chcesz by osprzęt był szosowy...
MrOsamaful Napisano 4 Lipca 2016 Autor Napisano 4 Lipca 2016 Focus Arriba 2.0 to jest przecież upośledzona szosówka. Fitnessowym rowerem to to nie jest, geometria ramy typowo szosowa. W dodatku rower za 4 tyś na tiagrze? Litości. Za tyle można kupić Unibike Athlon na shimano 105 5800 z 2016 roku...
Pitof Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 Ja bym na twoim miejscu sprawdził za te kilka dni jaką cenę da Canyon na modele Roadlite AL 6.0 i AL 5.0: https://www.canyon.com/pl/specials/brakeaway/sale/road.html
MrOsamaful Napisano 5 Lipca 2016 Autor Napisano 5 Lipca 2016 Znalazłem rower, który spełnia moje wymagania i właśnie go zamówiłem, dziękuję osobom udzielającym się w temacie http://www.fujibikes.com/eu/bike/details/absolute-11-disc-
MrOsamaful Napisano 6 Lipca 2016 Autor Napisano 6 Lipca 2016 ...podałem link do strony producenta przecież... Edit: Dobra, widzę że link ucielo Fuji Absolute 1.1
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.