Skocz do zawartości

[Korba] Zmiana 32T Zębatki

alex1146

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie zamierzam zmienić środkową zębatkę 32T M9 SG-X od korby Shimano M-391

Znalazłem ogłoszenie z zębatką 500Km Deore 32T

Zdjęcia zębatki (ta od góry) https://zapodaj.net/2cdd366b077ee.jpg.html

w jakim jest stanie ? warto kupić?

Nowy Aktualny napęd: Łańcuch Deore Xt HG-93

Przerzutka tył Deore XT M-772

Kaseta- Deore HG-50 9S

• Mod Team
Napisano

Nie wygląda źle, zależy za ile.

Natomiast ja nie jestem w stanie zrozumieć jak w świecie w którym telefon może mieć 38MPx Matrycę i to telefon z przed kilku lat, wszędzie zdjęcia o rozdzielczości 8 bitowych gier ...

Żebyś nie odebrał tego osobiście bo to nie twoje zdjęcie, ale już któryś temat z prośba o ocenę a zdjęcia, no wole nie komentować.

Napisano

Nie jestem pewny czy będzie pasowała, mam tą korbę i tam zębatka jest "płaska" po otworem na śruby, ta tutaj jest półokrągła

Napisano

Telefon może mieć i pińcetmegapikselową matrycę i może to nie mieć żadnego bezpośredniego przełożenia na jakość zdjęcia, a wręcz być wadą przy tej wielkości fizycznej matryc jakie są tam upychane :)

Do tego atrapa optyki i silnik jpg agresywnie odszumiający i „ulepszający” zdjęcie i mamy to co mamy. Oczywiście nie bez udziału robiącego owo zdjęcie gdzieś najciemniejszych czeluściach garażu czy piwnicy...

Kończąc offtop - czy znając model korby nie można dokupić do niej dedykowanej zębatki? Przecież to grupa Acera, więc majątku nie będzie kosztować, a slx/XT nic tu nie wniesie.

Napisano

Nie kumam jednego, po co wymieniać zużyta zębatkę na kolejna używana? Przecież 32T Deore kosztuje 30-35zl za nowa. Nie lepiej kupić nowke i miec ja na dłuższy czas niz zakup używki?

• Mod Team
Napisano

To znaczy już starą zajechałem zębatkę może przez ten łancuch Hg-93 bo twardszy

A kto ci takich bajek naopowiadał ? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...