damo1901 Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Witam wszystkich miłośników jednośladów. Mam mały problem z mocowaniem przerzutki tylnej do ramy roweru. Ale po kolei. Zabrałem się za odnowienie roweru z komunii mojej dziewczyny. Nowy lakier i nowy osprzęt. Problem zaczął się wtedy gdy próbowałem spasować tylną przerzutkę. Dawno temu stara była zdemontowana i łańcuch został skrócony. Teraz niestety nie mam pojęcia jak dopasować hak przerzutki bo rama jest nietypowa jak dla mnie. Dlatego zwracam się do was o pomoc w doborze haku lub jaką przerzutkę można polecić. Poniżej zdjęcia ramy i przerzutki. Dziękuję z góry za pomoc.
gtb Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Potrzebujesz taki hak http://allegro.pl/hak-przerzutki-do-ram-nieprzystosowanych-podkladk-i5128062864.html i do niego zamontujesz przerzutkę ze zdjęcia.
damo1901 Napisano 2 Lipca 2016 Autor Napisano 2 Lipca 2016 Dzięki za szybką odpowiedź ale nie wiem czy będzie pasować. Problem jest w tym że nie ma nagwintowanego otworu na śrubkę haku podanego w aukcji. EDIT: Ok obejrzałem filmik mój błąd. Dzięki wielkie za pomoc zamówię i dam znać po montażu pozdrawiam
turysta Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Dziwnie ten hak wygląda. Przecież montując go, miejsce montażu osi koła radykalnie się zmieni. Ciężko będzie ustawić je prosto.
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2016 Mod Team Napisano 2 Lipca 2016 Straszne i przez x lat nasi ojcowie i dziadkowie potrzebowali habilitacji by jeździć na Wigry 3...
gtb Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 A co w tym haku takiego dziwnego , po zamontowaniu daję ci z jednej strony stałą pozycję osi , a jej odpowiednie położenie regulujesz z drugiej strony ustawiając koło symetrycznie względem widełek. Kiedyś tańsze rowery wszystkie miały takie rozwiązanie , a i wspomniany Wigry 3 w wersji z tylną przerzutka posiadał taki hak.
Hetman Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Dlatego potrzebujesz dwa takie haki - drugi obcinasz i zakładasz do góry nogami z drugiej strony . Masz stałą pozycję osi i nie musisz się gimnastykować za każdym razem z ustawianiem hamulca po zdjęciu koła. Numer konta za opłatę licencyjną użycia patentu przy następnej okazji .
Mod Team Puklus Napisano 3 Lipca 2016 Mod Team Napisano 3 Lipca 2016 Nawet nie sam hak, tylko ten uchwyt wmontować w ramę.
damo1901 Napisano 11 Lipca 2016 Autor Napisano 11 Lipca 2016 Witam ponownie, hak doszedł i został zamontowany. Wszystko zgrywa się idealnie. Dziękuję za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.