Skocz do zawartości

[Rower] Kellys TNT 30 (2016r.) dobra podstawa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jako, że upłynęło trochę czasu, troszkę poszukałem i znalazłem w bardzo korzystnej ofercie rower Kellys TNT 30 (wersja 2016). Tu pojawia się pytanie i kilka wątpliwości. Pierwsze: czy jako 29er jego rama może stanowić na tyle dobrą bazę, by w przyszłości ulepszać osprzęt tego roweru? Drugie: na stronie producenta jest dość dziwna informacja odnośnie kasety - niby 8 biegowa, a ilość zębów 12-32... O co chodzi?

Napisano

A o co ma chodzić, taka kaseta jest tańsza, a koszty trzeba ciąć. Ten napęd nadaje się do crossa, a nie mtb.

Czy to się nadaje do modernizacji, jak ktoś lubi rower prowadzący się jak krążownik, to może sobie modernizować.

Napisano

W takim razie mógłby mi ktoś wyjaśnić "jak to jest zrobione" :P Kaseta 8 rzędowa, a ilość zębów jak w 7 rzędowej... I ponawiam pytanie o ramę - czy można z niej coś dobrego wyciągnąć? Waga chyba nie najgorsza, geometria... no cóż tutaj się nie znam, wydaję mi się, że jednak bardziej rekreacyjna, a wolałbym sportową, no ale cóż. Bardziej sportową pozycję można uzyskać chyba manipulując mostkiem? Czy się mylę?

Napisano

To jeszcze przy takiej wadze może ten amortyzator w 29 się nie połamie, ale po co ci taki pseudo rower? Kup crossa używanego i tyle, bo ten rower co dałeś nie ma nic wspólnego z MTB, a jak chcesz MTB to używany 26.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...