Makoweczka Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Witam, ze względu na kradzież roweru i niestety - marne szanse na odzyskanie sprzętu, zaczęłam się rozglądać za nowym góralem. Jestem dziewczyną, wzrost - około 160 cm, waga - 55 kg Z racji mojego wzrostu, opony tylko 650B/ ew. 26 cali, jednak wolałabym ich unikać. Myślałam już o: Merida Juliet 7. 100 Dartmoor Primal Basic (trochę przekracza planowany budżet) Cube Aim SL 27,5 lub czymś od Specialized - np Jynx Sport Nie zależy mi specjalnie na tym, żeby górale były "damskie". Te 2500 zł jest przekraczalną granicą, jednak nie za bardzo Tak o 200-300 zł. Znajdę coś sensownego w tym przedziale cenowym? Który z powyższych wybrać? Będę wdzięczna za wskazówki, Makoweczka
radziuGD Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 może juliet 7.300 z 2015 roku, na necie znajdziesz za 2600 z hakiem lub z roku 2016 tylko dogadać jakiś rabat 200 pln aby zmieścić w założonym budżecie. Plus taki, że amortyzator, może nie górnolotny ale przynajmniej na sprężynie powietrznej, którą dostosujesz do swojej wagi. Pozostałe podlinkowane rowery są na napędzie 8rz z amortyzatorami najniższych lotów, które będą za twarde.
Makoweczka Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Napisano 22 Czerwca 2016 Dzięki bardzo za radę A co myślisz o Dartmoorze? Szukałam opinii, ale spotykam same skrajne...
radziuGD Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 O primalu jest wiele tematów na forum, jeśli styl Twojej jazdy meandruje w kierunku trojmiejskiego allmountain, to dartmoor byłby do tego lepszy niż te w/w rowery. Niestety posiada on wiele minusów: mechaniczne hamulce, amortyzator na sprężynie raczej przewidzianej pod 70+ kg, napęd 8rz.. Jeśli lubisz się puścić(bez skojarzeń) z góry po wąskiej, krętej ścieżce o dobrym nachyleniu, primal basic może służyć jako baza pod rozbudowę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.