matyldazlasu Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Dobry wieczór, Chcę kupić napęd szosowy (korby z blatami kompakt, kasetę (11-28), łańcuch, przerzutki, klamkomanetki), skłaniam się ku jedenastorzędowemu shimano 105 (czyli 5800), ewentualnie dziesięciorzędowa tiagra (4700) - zresztą mniejsza o moje preferencje. W każdym razie, chcę kupić całą grupę shimano, ale bez hamulców. Orientujecie się, czy jakiś sklep internetowy / sprzedawca oferuje zakup takiej grupy bez jakiegoś elementu (w moim przypadku bez hamulców) w dobrej cenie? Wiadomo, że kupowanie całego napędu sztuka po sztuce zupełnie się nie opłaca... Kłaniam z lasu, Matylda
tobo Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Możesz też zapytać sprzedawcy czy sprzeda Ci grupę bez hamulców. Sądzę że da się znaleźć korzystny balans jeśli sprzedający będzie zainteresowany.
matyldazlasu Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Napisano 2 Czerwca 2016 A skąd to wiadomo? Z życia jest to wzięte... No zwykle jest tak, że na sztuki wychodzi drożej. Rozumiem, że są sklepy, gdzie na grupę nie dają dobrej oferty i każą płacić sztuka po sztuce. O to Ci chodzi? Możesz też zapytać sprzedawcy czy sprzeda Ci grupę bez hamulców Wiem, tobo, pewnie tak zrobię, dzięki. Myślałam, że znacie może jakiś np, e-sklep, gdzie mają jakiś konfigurator oferty czy coś. Oglądałam jakiś czas coś takiego na jakiejś stronie z UK (chainreaction chyba, ale nie jestem już dziś pewna, może inny). Chodzi o to, że na przykład na początku wybierasz korby - no to zaznaczasz kolor i jakie chcesz blaty (kompakt, standard, mutant), potem przechodzisz do kolejnego elementu i dalej sobie dopasowujesz. Ma to sens, prawda? No więc myslałam o czym takim, tylko z możliwością zaznaczenia w części "Jakie hamulce?" opcji "Żadne". Ale tam niestety nie można tak zrobić.
Arni220 Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 Zawsze można kupić całą grupę i odsprzedać na OLX/Allegro same hample. Musisz to przekalkulować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.