timon405 Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Witam. Postanowiłem wymienić suport w moim rowerze więc kupiłem nowy (shimano BB-UN26E) który powinien różnić się tylko długością osi (ze względu na nową korbę). Jednak po wkręceniu wystaje jedna z misek na około 5mm (mufa ma 68mm) czy takie coś jest dopuszczalne czy może jest to spowodowane jakąś wadą nowego suportu (który też jest na 68mm)? Jeżeli wkręcam osobno każdą ze stron to wchodzą aż do końca więc ten problem nie leży po stronie gwintu w ramie roweru. Załączam zdjęcie wystającej części gwintu przy wkręceniu na maxa. Pozdrawiam.
Marcin9 Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 Dokręć tą miskę do końca. Miska z tej strony powinna być wkręcona do końca. Miska z drugiej strony może trochę wystawać.
Mod Team Puklus Napisano 1 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2016 No troszkę za dużo wystaje. Jak dokręcenie spowoduje zaklinowanie osi, to będziesz musiał tak zostawić prawdopodobne.
eloo Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 napisz jakie jest dokładne oznaczenie na pudełku albo blistrze od tego suportu, może dostałeś wersję pod przerzutke etype
timon405 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Napisano 1 Czerwca 2016 Nie znam się za bardzo na oznaczeniach ale wydaje mi się że nie ma tu nic o etype, dla pewności załączam zdj opakowania.
radomir82 Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 No a to E po UN26 to co to niby jest? Załóż 3 lub 2,5mm podkładkę z prawej strony i będzie git
timon405 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Napisano 2 Czerwca 2016 Dzięki za wszystkie odpowiedzi Dam podkładkę od strony napędy i mam nadzieje że będzie dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.