Skocz do zawartości

[Błotniki] do roweru crossowego

BartekCB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć :)

Poszukuję błotników do roweru crossowego Lazaro Integral V2 z oponami Schwalbe Smart Sam 28x1.60.

Chciałbym uniknąć mocowania tylnego błotnika na sztycę.

Rowerem jeżdżę rekreacyjnie: dojazdy do pracy, leśne wycieczki, sporadycznie cięższy teren.

Czy błotniki firmy SKS są dobre (cena/jakość)?

Dodam tylko, że dobrze byłoby zmieścić się w 50zł ;)

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Bartek

Znalazłem:

http://ctbike.pl/sks-velo-55-cross-komplet-blotnikow-rowerowych-232g-26-29-cali-czarny.html

Wydaje mi się, że w tej cenie to najlepszy możliwy wybór, jak kupię i zamontuję to dam znać jak się spisują :)

Napisano

Z doświadczenia wiem, że takie mocowanie przedniego błotnika lubi się łamać. Nawet grubszy kątownik z marketu budowlanego nie dał rady, choć wytrzymał dłużej.

Jeżeli głównie po mieście jeździsz i lżejszym terenie, to polecam błotniki z prętami mocującymi. Mają przynajmniej dwa miejsca podparcia, więc wytrzymają o wiele więcej. Z przodu dodatkowo można dać solidniejszy chlapacz i lepiej ochronić nogi przed wodą.

Jeżeli więcej w terenie, to sugeruję coś mocowanego do rury sterowej lub goleni amortyzatora. Ochrona przed błotem i wodą gorsza, ale wytrzymałość lepsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...