WildBiker Napisano 28 Maja 2016 Napisano 28 Maja 2016 Witam Chciałem wyregulować przerzutki w moim nowym rowerze GIANT Argento RS 3 2015. Okazało się z przy lewej klamkomanetce (Tourney TX ST-TX800) nie da się przekręcić pokrętła baryłkowego w celu wyregulowania przedniej przerzutki. Nie chcę kręcić na siłę by nie zepsuć. Nie wiem o co chodzi... Może pokrętło jest za mocno zakontrowane nakrętką? Ktoś byłby w stanie pomóc? Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 28 Maja 2016 Mod Team Napisano 28 Maja 2016 Pewnie zardzewiało. Wykręć na siłę. Następnie przegwintuj oba gwinty gwintownikami m5. Jak śruba będzie bardzo uparta, możesz założyć regulator na pancerz.
WildBiker Napisano 28 Maja 2016 Autor Napisano 28 Maja 2016 Nie mogło zardzewieć, bo rower jest kupiony miesiąc temu i nie był narażony na deszcz czy wilgoć
tobo Napisano 28 Maja 2016 Napisano 28 Maja 2016 Być może śruba jest krzywa w części gwintowanej lub zagięta wyżej, tam gdzie nachodzi na nią plastikowe pokrętło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.