Skocz do zawartości

[kolszulka+spodnie] Odzież na rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

ostatnio zakupiłem sobie rower- Kross Evado 5.0 i chciałbym dokupić do niego odpowiednią odzież. Ponieważ średnio jadę na rowerze ok 30 km (czasem i więcej) to liczy się dla mnie komfort. Nie bardzo wiem od czego zacząć jeśli chodzi o strój.

Zastanawiam się nad czymś takim:

Na zimniejsze dni(ale nadal wiosenno/letnie)- Spodnie Endura FIREFLY długie czarne E8020 - salon-rowerowy.pl

i Bluza KELLYS PRO TEAM długi rękaw (szara) - salon-rowerowy.pl

a na cieplejsze- Adidas 2w1 spodenki rowerowe z wkładką getry S - 4886052861 - oficjalne archiwum allegro

i jakiś t-shirt?

Czy jest sens kupować taki zestaw lub co ewentualnie zamiast tego?

Z góry dziękuję za pomoc

• Mod Team
Napisano

Podstawowe pytanie; czy chcesz się ubierać na luźno czu na obciślaka?

spodnie Endury dobre są na jesień/zimę, potem za gorąco w nich. Jak już to szukaj wersji 3/4 Hummvee lub Singletrack.

Napisano

Zdecydowanie wole na luźno. A skoro spodnie Endury są za ciepłe to jakie byłyby dobra powiedzmy na taką pogodę jak teraz jest i jazdę wieczorem po lasach ?

Napisano

Co do Hummvee to są też długie z odpinanymi nogawkami, sam trochę żałuję że ich nie wziąłem zamiast długich zwykłych

Napisano

Ja od zeszłego roku używam spodni Endura Hummvee z odpinanymi nogawkami (link na szybko ze strony producenta):

http://endurastore.pl/spodnie_hummvee_zip-off_2016,23,336.html

Mega uniwersalny ciuch - normalnie krótkie spodenki tuż przed kolano, a jak robi się chłodniej, to zawsze możesz sobie dopiąć nogawki i masz pełne spodnie.

Naprawdę polecam - tak mi się spodobały, że jeżdżę w nich cały rok. Jeden z najbardziej trafionych zakupów odzieżowych w ogóle.

DObrze też się sprawdzają przy całodniowych wyjściach w góry, gdy pogoda w ciągu dnia może się zmieniać.

Napisano

Hej, jak  od ponad dwóch lat korzystam z singletrack 3/4, a zimą z pełnych. Generalnie robię w granicach 3000 km rocznie, ale ... lubię błoto ;-)

Spodnie do tej pory nie wykazują jakiś szczególnych stanów zużycia, więc polecić można je całym sercem.

3/4 mają jeszcze tą zaletę, że masz zasłonięte kolana, co w sume w chłodniejsze dni jest dość dobrym rozwiązaniem.

Co do wewnętrznych spodni to rozwiązanie bardzo dobre, ale w moim odczuciu głównie jeśli chodzi o wchłanianie potu, nie zaś dodatkowej "ochrony" tyłka przed obiciem.

Ale to moje osobiste zdanie, a wolę siadła bardziej sportowe i żelowe kanapy zdecydowanie wykluczam ;-)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...