lclhst Napisano 18 Maja 2016 Napisano 18 Maja 2016 Witam. Zacznę od tego, że wypadłem z rytmu i od kilku lat nie jeździłem. Chciałem odrestaurować swój rower, wymienić w nim sporo części, lecz przez te kilka lat zmieniło się bardzo wiele i części które znałem nie są już produkowane, co więcej, nawet ciężko znaleźć je używane. Najlepiej chciałbym zmieścić się w 1000 złotych, lecz przy okazji wymiany amortyzatora, kwota ta może zostać ciężka do nieprzekroczenia. W tym momencie rower jest cały czarny, chciałbym wrzucić do niego czerwone, anodyzowane elementy typu czerwone zaciski chwytów, jakieś śrubki, nakrętki na wentyle, może kierownicę, pedały itp. Pytam o sprawdzone elementy w orientacyjnych maksymalnych kwotach, będę bardzo wdzięczny za podesłanie konkretnych modeli. Jeśli ktoś może mi polecić dobry sklep w Warszawie gdzie wszystkie, bądź chociaż większość części znajdę na miejscu to również byłbym wdzięczny za informację.Odwdzięczę się zdjęciami po zakończeniu ich składania. Oto lista rzeczy które na ten moment poszukuję: -hamulec tarczowy hydrauliczny przód (komplet: zacisk + klamka) - ok. 180 zł-gripy czarne, najlepiej zakończone dwoma, czerwonymi pierścieniami zaciskowymi (przykręcane) - ok. 50 zł-manetka zmiany biegów, najlepiej z przyciskami góra-dół, 8 biegów -klamka zacisku mechanicznego tarczy tylnej (najlepiej podobna do tej nowej przedniej), ewentualnie kupię cały tył hydrauliczny w komplecie z przodem, chociaż nie wydaje mi się żeby tył był mi potrzebny hydrauliczny -rękawice z pełnymi palcami - 100 zł -pedały platformowe, najlepiej czerwone z mechanicznymi łożyskami -najważniejsze: amortyzator przód na sztycę 44mm i pod koła 26", skok najlepiej pomiędzy 120mm - 160mm. W tym momencie mam naszprychowaną piastę ze szpilą zaciskową, jeśli oś w amortyzatorze będzie pod QR to również prosiłbym o podesłanie mechanicznej piasty. Amortyzator najlepiej nowy, ewentualnie jestem skłonny kupić amortyzator w dobrym stanie od kogoś z Warszawy lub okolic, chciałbym na to przeznaczyć mniej więcej 600 złotych. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj
Marcin9 Napisano 18 Maja 2016 Napisano 18 Maja 2016 (edytowane) hamulec tarczowy hydrauliczny przód (komplet: zacisk + klamka) - ok. 180 zł Kup Slx m675. Tutaj masz używany komplet za 260zł http://allegro.pl/shimano-hamulce-slx-br-m675-bl-675-kpl-i6198946570.html Musisz zmierzyć aktualną długość pancerza/przewodu żeby się upewnić czy mają odpowiednią długość. gripy czarne, najlepiej zakończone dwoma, czerwonymi pierścieniami zaciskowymi (przykręcane) - ok. 50 zł http://allegro.pl/chwyty-raczki-gumowe-rowerowe-kierownicy-skrecane-i6046142128.html -manetka zmiany biegów, najlepiej z przyciskami góra-dół, 8 biegów Poszukaj Alivio sl-m410 -najważniejsze: amortyzator przód na sztycę 44mm i pod koła 26", skok najlepiej pomiędzy 120mm - 160mm. W tym momencie mam naszprychowaną piastę ze szpilą zaciskową, jeśli oś w amortyzatorze będzie pod QR to również prosiłbym o podesłanie mechanicznej piasty. Amortyzator najlepiej nowy, ewentualnie jestem skłonny kupić amortyzator w dobrym stanie od kogoś z Warszawy lub okolic, chciałbym na to przeznaczyć mniej więcej 600 złotych. Sztyca? Jaką masz rurę 1 1/8 czy tapered? W jakiej ramie ma być zamontowany ten amortyzator? Napisz do @@ACTIVIA, może coś ciekawego znajdzie. Edytowane 18 Maja 2016 przez Marcin9 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi