hrabiak Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 witam przeczytałem na forum sporo tematów ale nie potrafię tego za dobrze objąć, wytypowałem 3 rowery i który z nich najlepiej przedstawia i osprzetowo w stosunku do ceny jazd raczej bez szaleństw po każdym terenie ścieżki rowerowe las asfalt, chcę rower z grubą oponę która amortyzuje juz sporo nierówności. Zależy mi na zrywności małej masie małych oporach toczenia no i niezawodności. mam 176 cm 80kg noga po wew 79cm. a oto moje typy 1.Univega Vision 6.0 2.SILVERBACK SOLA 4 na plus to amor powietrzny 3. cube nature do budżetu mogę dorzucić max 10% na pewno nie będe nic w nim wymieniał bo się na tym nie znam chcę kupić coś dobrego i zapomnieć o upgadzie
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Maja 2016 Mod Team Napisano 17 Maja 2016 Podaj linki choćby ze stron producentów lub wklej specyfikację, bo tak to można zgadywać o jakie roczniki chodzi - np. Univega 2014 Jesteś na dobrej drodze jeśli chodzi o amorek, ale że są różne wersje powietrzniaków, a nie podałeś linków, to ... Jeżeli chodzi o opony, to niestety grube opony mają spore opory toczenia - zwłaszcza na asfaltach i ścieżkach rowerowych, więc jeśli będziesz często się po nich poruszał, to nie przesadzaj z grubością opon.
Alsew Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Univega tez ma powietrzny amor...ale klasę niższy plus ujowe geo... Cube Nature to cross a nie mtb, wiec nie ma czego porównywać.
hrabiak Napisano 17 Maja 2016 Autor Napisano 17 Maja 2016 Podaj linki choćby ze stron producentów lub wklej specyfikację, bo tak to można zgadywać o jakie roczniki chodzi - np. Univega 2014 Jesteś na dobrej drodze jeśli chodzi o amorek, ale że są różne wersje powietrzniaków, a nie podałeś linków, to ... Jeżeli chodzi o opony, to niestety grube opony mają spore opory toczenia - zwłaszcza na asfaltach i ścieżkach rowerowych, więc jeśli będziesz często się po nich poruszał, to nie przesadzaj z grubością opon. z linkami do konkretnych modelów to mm problem bo szukałem tylko na serwisach aukcyjnych po cenie a pyzatym jak pisałem na wstępie nie obejmuję tych charakterystyk jestem w tym krótki więc może rzutem na taśmę proszę o konkretny najlepszy cube czy univege lub silver a ja znajdę sobie w necie mtb czy cross opona po szerokości prawie taka sama 1,5 a 2,1 cala czy rama do mojego wzrostu 17 czy 18 cali
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Maja 2016 Mod Team Napisano 17 Maja 2016 Jeżeli będzie to góral na kole np. 27,5 ", to obstawiam ramę 17 ", ale najlepiej pójść do jakiegoś sklepu i poprzymierzać różne rozmiary, a wtedy powinno się co nieco wyjaśnić, bo osobiste preferencje bywają różne. Co do opon, to zapewniam że między oponą 1,5 ", a 2,1 " jest spora rożnica odczuwalna w praktyce. Jeśli myślałeś o tej Univedze : http://allegro.pl/rower-mtb-27-univega-vision-6-slx-hollowtech-air-i6027579923.html , to faktycznie geometria jest mocno specyficzna - bardziej do jazdy po parku miejskim lub po bułki do sklepu. Silverback na kole 29 " w rozmiarze 18 " - domyślam się, że takim się interesowałeś - może być za duży lub w najlepszym przypadku na granicy używalności ze względu na rozmiar, jednak obstawiam to pierwsze. Uwagę zwraca używany Cube, ale niestety może być za duży, a poza tym to licytacja : http://allegro.pl/cube-race-one-pelna-grupa-xt-zadbany-egzeplarz-i6187619044.html Powinieneś określić gdzie będziesz częściej śmigał - w lesie, czy po mieście - wtedy można by było się zastanawiać czy lepiej kupić MTB, a może lepiej cross'a. Znaczenie ma także spodziewany styl jazdy, bo jak ktoś nie szaleje to i cross mu wystarczy w większości przypadków.
hrabiak Napisano 18 Maja 2016 Autor Napisano 18 Maja 2016 univega z linku jest ok czy tylko czy ten amortyzator jest ok nie wymaga częstego serwisu bo co do przerzutki deore i slx to rozumiem że to bomba, Jeżdżę raczej w miarę spokojnie i w przewadze teren utwardzony miasto typowe bezdroża rzadko a co do rozmiarów to rozumiem że tylko 17 na kole 27,5 bo inny będzie za duży dzisiaj idę po przymierzać. jeszcze pytanie jaki cross ewentualnie w tej półce cenowej dziękuję za odpowiedź
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Maja 2016 Mod Team Napisano 18 Maja 2016 Univega ma podstawowy model powietrzniaka, ale przy normalnej eksploatacji nie wymaga serwisu częściej niż raz do roku - jak ktoś mało używa, to będzie bardziej profilaktyka niż rzeczywista konieczność. Rozmiary ram w przypadku koła 27,5 " powinny oscylować w granicach 17 - 18 " - poprzymierzaj. Z crossów to Romet Orkan 5.0 2015 - jeśli najpierw się gdzieś przymierzysz do ramy 19 " ( nie ma mniejszych męskich z tego modelu ) , możesz poszukać modelu 2016 celem przymiarki. Jednak z tego co widzę ceny skoczyły, bo ze 3 miesiące temu kosztował 2,3 k , a teraz 2,6 k na ramie 21 " i 3 k na ramie 19 ": Tu mogą mieć 19 " za 2,6 k : http://rower-sport.pl/pl_PL/p/ROMET-ORKAN-5.0-M-2015/2593?unibike - trzeba do nich zadzwonić lub napisać, bo nie wiadomo czy na bieżąco aktualizują stronę ( ten sam sklep wystawia na aledrogo 21 " za 2,6 k ). PS Z innego tematu wiem, że 19 " Rometa będzie na styk przy takich warunkach jak Twoje, ale mimo wszystko się przymierz przed ewentualnym zakupem.
hrabiak Napisano 18 Maja 2016 Autor Napisano 18 Maja 2016 po przymierzałem to co było w sklepie a było trochę mało ale najbardziej pasował mi rozmiarowo spike 30 na ramie 17cali i kole 27,5. Cross odpada ze względu na opony bo faktycznie są za cienkie dla mnie czy ta univega będzie rozmiarowo podobna do spika 30 a i amor w tym spiku jakiś dziwny bardzo miękki i z luzem po zahamowaniu przednim kołem bujał się przy ruchach przód tył. czy ten powietrzny amor też jest taki miękki
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Maja 2016 Mod Team Napisano 18 Maja 2016 Powietrzny amor łatwiej pod siebie ustawić - pompujesz zalecane dla danej masy ciała ciśnienie i już. Poza tym w dowolnym momencie możesz sobie to ciśnienie zmniejszyć lub zwiększyć wedle uznania i mieć bardziej twardy lub miękki amorek. Nawet jeśli ten Spike ma sprężynę ( XCM ), to na pewno nie powinno bujać jak na morzu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.