Arturros Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Jakiś czas temu odziedziczyłem dość stary rower "górski" Magnum. Przerzutki działały tam jak chciały w przypadku tylnej zakres wynosił dosłownie 2-3 zębatki. Po wymianie między innymi tylnego koła manetki, przerzutki, łańcucha i oczywiście pancerzy mam problem z poprawną regulacją. Kaseta jest 7-rzędowa i została do niej dobrana odpowiednia manetka. Najniższe biegi (w sensie od najmniejszych zębatek) można zmienić bez zarzutu jednak nie jestem w stanie wrzucić łańcucha na dwie największe zębatki - nie ważne czy za pomocą manetki czy też ręcznego przesuwania przerzutki.
Ychu Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 1 sprawa. http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ 2. Może być zbyt krótki łańcuch , zbyt mała pojemność przerzutki albo wystarczy pobawić się ogranicznikami.
Arturros Napisano 13 Maja 2016 Autor Napisano 13 Maja 2016 Ychu poprawione. Maniak co do regulacji górnego zakresu - niestety ale bardziej jej już odkręcić nie mogę.
Mod Team Puklus Napisano 14 Maja 2016 Mod Team Napisano 14 Maja 2016 Odkręć linkę. Zakręć kołem, ręką popychaj pantograf. Jak nie działa, to coś ją blokuje, poszukaj co to może być.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.