bbc Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Poniewaz zbliza sie nieuchronnie wymiana kolek w mojej przerzutce (shimano Deore LX) to chcialbym dopytac jakie kupic nowe lub czym sie kierowac przy wyborze. Rower to cross Cube Curve i uzywam go zarowno do poruszania sie po miescie jak i wycieczek po Dolinkach Podkrakowskich czy calej Jurze. Wysłane z Tapatalk http://moje60l.blogspot.com
Mod Team Puklus Napisano 8 Maja 2016 Mod Team Napisano 8 Maja 2016 Jak masz shimano, kup kółeczka shimano. Omijaj te na 11sp.
bbc Napisano 10 Maja 2016 Autor Napisano 10 Maja 2016 Przerzutkę mam Shimano LX RD-M581 i aktualnie mam kółka na tulejkach. Znalazłem takie na allegro za jakieś 20zł oznaczone jako SLX (dyna-sys pulley set) ale są też za około 40zł na łożyskach (Y5XF98060) i zastanawiam się czy warto dać dwa razy drożej.
Mod Team Puklus Napisano 10 Maja 2016 Mod Team Napisano 10 Maja 2016 Shimano do 10 biegów wymaga nie jako by górne kóleczko miało ruch na boki, choć niektórzy twierdzą że to wada koleczek. Lepszej jakości nie dostaniesz. Dostaniesz lepszy design co najwyżej. Lżejszych od plastikowych także nie dostaniesz, nie za 20-40zl a tulejki jak regularnie sprawdzasz to długo posłużą. Stąd oryginały shimano są złotym środkiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.