Skocz do zawartości

[łańcuch] jaki łańcuch 10-rzędowy

karmel48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Posiadam Romet Rambler 650b 4.0 i przymierzam się do wymiany łańcucha. Fabrycznie był łańcuch KMC X10, po ok. 800km mi się zerwał i na szybko w sklepie kupiłem Shimano CN-HG54 bo taki mi doradzili, tylko spinkę przełożyłem z KMC. Na shimano też już zrobiłem ponad 700 km. Jaki łańcuch byście doradzili? Wolałbym zostać przy spince, bez rozkuwania.

kaseta / wolnobieg     Shimano CS-HG81-10 11-36 T

przerzutka tył, przód    Shimano XT RD-M781 / SLX FD-M670

Pozdrawiam,

Napisano

zależnie od budżetu np.Campagnolo Veloce cena ok 130 zł z mocniejszych (u mnie ok 2 krotnie większy  przebieg , porównując z KMC X 10)

Napisano

campagnolo record ultra C10  180 zł ale warto

można spróbować campa record C 9 kosztuje 140 zeta

na swoim C10 zrobiłem 5000 km i myślę ze z 2-3 kkm jeszcze pociągnie

Napisano

@vpablov

szczerze nawet na to nie zwracałem uwagi, być może wchodzi ale jakoś dramatycznie nie pogarsza to właściwości

karmel48

tak 5000 km na rowerze mtb, 

Napisano

Poczytałem trochę i faktycznie Campagnolo zbiera dobre opinie, więc zdecyduje się na tą markę, prawdopodobnie na początek wybiorę veloce C10. Czytałem że campa nie ma spinki, z KMC podejdzie bez problemu?

• Mod Team
Napisano

Ja Bym mógł podrzucić kmc x10e, łańcuch do ebika, który w ebiku przejechał ponad 1100km, i łańcuch ciągle nadawał sie do użytkownika, gdzie zwykle po 600km zdychały napędy.

Nie mam pojęcia jak wypada z łańcuchami campagnolo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...