Skocz do zawartości

[do 3500 pln] Rower crossowy kilka wyborów.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przymierzam się do zakupu Crossa w granicach 3500pln. Rower będzie mi służył do jazdy po mieście oraz na dłuższe wyprawy. Zamierzam uszyć na miarę sakwę w ramę roweru więc zależy mi aby rama była bez udziwnień i jak największa. Mam 190 cm wzrostu i 105 kg wagi. Modele jakie wpadły mi w oko to Kellys Phanatic 90 oraz Straiger ALASKA. Zastanawiałem się też nad jakimś modelem CUBE. Romety Orkan odpadają ponieważ są dla mnie wizualnie nie do przełknięcia.

Napisano

Staiger ma wprawdzie amortyzator z wyższej grupy niż Kellys, ale ze sprężyną stalową. Przy twojej wadze dobrze żebyś sobie sprawdził na jeździe próbnej czy nie wyda Ci się za miękki. W Kellys problemem może być rozmiarówka, bo rama 21 cali to chyba dla Ciebie za mało.

Napisano

Zainteresowały mnie też rowery bez amortyzatora. Zauważyłem że ostatnio bardzo dużo ludzi takimi jeździ właśnie na długie trasy i miasto a to jest mój cel. Tzw Gravel Bike

ElaineLabradorJamisAuroraSM.jpg

lub : http://files.websitetoolbox.com/150392/2148649

Niestety nie wiem za bardzo gdzie znaleźć coś takiego aby jeszcze w miarę mało ważyło. Ważne aby pozycja była mniej pochylona niż na kolarzówce/ przełajówce. Baranek i widelec carbonowy by mi bardzo odpowiadały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...