mario8 Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Witam, Mam 170 cm wzrostu i szukam MTB ale nie wyczynowego, raczej jestem amatorem który jezdzi po lasach i terenach jak drogi dookoła jezior. Oczywiście do tych dróg jezdze betonowymi drogami aby na nie dojechać. Mam 1500 zł, ze wszystkich najbardziej interesuję mnie ROCKRIDER 520 27,5" B'TWIN. Zostaję 200 złotych na osprzęt - co kupić, co sie przyda? Oświetlenie, błotniki, coś na bidon? Jeszcze jedna sprawa, czy ktoś z was go ma w rozmiarze S? Mam 170 cm wzrostu, czy S to odpowiednik 17?
Piter233 Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Akurat o tym co się przyda to ty decydujesz. Oświetlenie mocno podstawowe masz zwykle w komplecie w rowerach z decathlona, błotniki tylko wtedy gdy będziesz jeździć regularnie i we wszystkich warunkach. Na pewno przyda się koszyk na bidon, radziłbym też zainwestować w porządne spodenki i kask.Co do rozmiaru, decathlonowskie rowery są stosunkowo małe, więc myślę że M byłaby dobra, ale najlepiej się przymierzyć.
mario8 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 A co powiesz o moim wyborze? Jest dobry? Z tego co widzę nie ma blokady widelca. Tak jak wspomniałem np. jadę 15 km po utwardzonej drodze żeby dojechać na leśne ścieżki.
Rulez Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Blokady widelca?, ja mam rower z amortyzatorem o skoku 140 mm i jakoś nie ciągnie mnie do włączania blokady ... w czym niby ma przeszkadzać lekkie uginanie czegoś o skoku 80 mm. zwłaszcza kiedy jest to tępy XCT. Sam rower OK. jak na swoją cenę. Co do rozmiaru, to teraz w Rockriderach ramy są większe.
mario8 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 Rozumiem, czyli nie zastanawiać się, brać i jezdzic?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.