veloso4711 Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam, Czy mogę zamontować przerzutki i manetki Shimano Toruney w rowerze szosowym, czy do takiego roweru muszą być zamontowane typowe klamkomanetki?
Garlock Napisano 26 Kwietnia 2016 Napisano 26 Kwietnia 2016 Możesz. Problem może być tylko z nawleczeniem manetki na baranka. Z manetkami na blaszanej obejmie nie ma problemu, da się ją rozgiąć, ale te z odlewanymi obejmami nie przejdą przez gięcie baranka. Możesz założyć SL-A050 Zawsze też możesz zamontować dźwigniowe np SL-SY 20 na sztycy mostka lub oczywiście na ramie. Oczywiscie komfortu klamkomanetek szosowych nie będzie, ale da się jeździć. W grupie Tourneya są tez klamkomanetki szosowe Ale to już trochę kosztuje (opcją może być też kupienie np używanych 105)
Mod Team Puklus Napisano 26 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 26 Kwietnia 2016 Muszą nie muszą, kupujesz płaską kierę i tyle. Jak ci tak odpowiada. Jak nie, to szosowe klamko manetki na pewno do 9 sp były kompatybilne z MTB, z tego co pamiętam. Pytanie czemu chcesz pchać turneya do szosy? To się korzyściami dla napędu raczej nie skończy? Brak kasy ?
veloso4711 Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Pytanie czemu chcesz pchać turneya do szosy? To się korzyściami dla napędu raczej nie skończy? Brak kasy ? Otóż to. Gdybym miał kasę to bym się nawet nie zastanawiał i od razu kupił klamkomanetki. Kupiłem już manetki dźwigniowe i myślę, że na moje potrzeby są one wystarczające
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.