Skocz do zawartości

[Cross] nowy amortyzator do Kands Maestro 28'

kallor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

Mój rower to Kands Maestro 2014 z amortyzatorem SR-SUNTOUR NVX SF-13, przebieg ok 13k km. Jeżdżę głównie po asfalcie ale zablokowany amortyzator/sztywny mi nie pasuje ponieważ jest bardzo uciążliwy przy jeździe po dziurach i zjeżdżaniu z krawężników. Chciałbym amortyzator który lepiej będzie tłumił drgania i najlepiej żeby miał blokadę przy kierownicy.

Moja waga razem z rowerem to ok 100kg

widelec pod vbrake

cena do 1000zł  (warto tyle wydawać czy lepiej zbierać na nowy rower? ogólnie aktualny mi pasuje pod każdym względem poza amorkiem)

Mój typ to:

http://rower.com.pl/suntour-nrx-e-lo-r-lite-28-cali-1i1-8-cala-255-63-mm-a-head-483181

(ale niestety nie ma blokady przy kierownicy)

Proszę o sugestie.

Napisano

http://www.bike-discount.de/en/buy/suntour-sf13-nrx-e-rl-700c-air-suspension-fork-black-411766

W PL taniej nie dostaniesz. Sklep sprawdzony. Wysyłają natychmiast. Poza tym masz skok jak w fabrycznym.

Miałem podobny dylemat z maestro '14.  Na chwilę obecną została tymczasowo z niego rama, mostek, kierownica, sztyca. Pod koniec sezonu rama też zostanie zastąpiona jakąś crossową ramą cube'a.

Napisano

Ten model NRXa co link podałeś nie ma żadnej regulacji tłumienia. Kartridże z regulacją tłumienia są 2 krotnie droższe w porównaniu do tej wersji RL - bez regulacji. Przez co mozliwe że taka różnica w cenie

Napisano

Pokaż mi w PL jakiegokolwiek NRX E Air w cenie 630zł bo po tyle raczej spotyka się D.

W B-D.com wieczną promocję na suntoura mają. Tam S-RL-R Lite kosztuje 175EUR z PL VAT. Natomiast np. Raidon XC-RL-R 27.5" Air Taper QR15 kosztuje 103EUR!. Na pewno nie robią tego swoim kosztem więc dlaczego dystrybutorzy PL nie są w stanie podobnych cen zaoferować?

Napisano

Pokaż mi w PL jakiegokolwiek NRX E Air w cenie 630zł bo po tyle raczej spotyka się D.

W B-D.com wieczną promocję na suntoura mają. Tam S-RL-R Lite kosztuje 175EUR z PL VAT. Natomiast np. Raidon XC-RL-R 27.5" Air Taper QR15 kosztuje 103EUR!. Na pewno nie robią tego swoim kosztem więc dlaczego dystrybutorzy PL nie są w stanie podobnych cen zaoferować?

Ok. Lecz pokaz mi tam rocznik 2016. Tam sprzedają lecz z rocznika 2013. To ja wiem że dla sporo osób rocznik jest nie ważny lecz ważne żeby było taniej, Ponadto pytanie gdzie później pójdziesz z amorkiem jak ci się zepsuje. Koszty wysyłki do reklamacji do tego sprzedawcy jest dość drogi a polski Dystrybutor powie ci dowidzenia. Każdy ma swoją opinię, ja każdego też rozumiem przez to staram się i tak oferować amorki w niższej cenie w porównaniu do cen detalicznych.

Napisano

No wiesz, ten z linku z pierwszego postu chyba jeszcze starszy (montaż hamulca w standardzie is).

W każdym razie biorąc pod uwagę:

- prawdopodobieństwo wystąpienia awarii w 24mce

- cenę rejestrowanej paczki do DE wynoszącą 40zł

- szansę na uznanie reklamacji przez PL serwis (zapomnij na chwilę, że sam jesteś serwisem i spójrz jak działają inni)

- różnicę w cenie zakupu

Uważam, że jak najbardziej warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...