kers Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam Szukam roweru w granicach 3000zł. zależy mi na jak największej ramie ( 2m wzrost ) dlatego patrzę na rozmiar "top tube lenhgt ( horizontal ) -czyli odległość siodła od kierownicy Moje typy to: -trek x caliber x8 2015 -specialized rockhopper comp 29 Rozważałem jeszcze scotta aspect 930 lub scale 970 ale ich największe ramy są o rozmiar mniejsze od największych modeli treka i speca. Pytanie czy tak naprawdę ten rozmiar na który patrzę mówi o wielkości roweru? Niestety przejażdżka pod salonem rowerowym dużo nie daje gdyż rozmiar czy jego niedopasowanie poczuje np. po godzinie jazdy. Tak czy inaczej co myślicie o tych dwóch typach? Z góry dzięki za informacje J.
Diablo_94 Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Jeżeli masz możliwość nadciągnięcia budżetu to dołóż lepiej do Trek x-caliber 9, jeżeli już zastanawiasz się nad serią x-caliber'a. A to m.in. dlatego, że 9 ma powietrzny amortyzator a 8ka niestety nie.
unclednken Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Albo kup - 8kę i wymień amortyzator na powietrzny jeśli będzie CI przeszkadzała "praca" standardowego uginacza. Tak czy inaczej, nie będziesz wyglądał jak na psie na Treku Sam mam 198 cm i Xcalibra w rozmiarze 23.
kers Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Napisano 19 Kwietnia 2016 A co sądzicie o Specu? gorszy od treka?
maciej762 Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 W salonie speca słyszałem opinie że jeśli spec, to minimum crave. Zamiast rockhoppera polecieli mi unibike'a. Trek na żywo gdy go oglądałem nie zrobił dobrego wrażenia. 9tka z przodu, zwykła główka.
unclednken Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Trek na żywo gdy go oglądałem nie zrobił dobrego wrażenia. 9tka z przodu, zwykła główka. Na żywo może i nie ale w trasie to może już co innego. Nie wiem, jak sprawują się rowery na grubszych osiach ale mi niczego nie brakuje w 9 mm. Zwykła główka, czy to aż taki minus? Trek jest dłuższy (rozstaw osi) "tylko" o 2 cm od Speca. Może w tym przypadku powinien się kierować jedynie gustem, który rower bardziej się podoba?!
Rekomendowane odpowiedzi