Skocz do zawartości

[Manetka] Shimano SLX SL-M670

lisster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zgubiłem zaślepkę (plastikową śrubę) do manetki Shimano SLX SL-M670, która zasłania wejście linki.

Nr części – Y6CD33000 
Wygląda to dokładnie tak: 
25391.jpg

Czy ktoś się orientuje gdzie dostanę tę część?
Przeszukałem sieć i jedynie w zagranicznych sklepach jest to dostępne.
A może ktoś ma uszkodzoną manetkę i może z niej wykręcić tę śrubę?
Będę wdzięczny za pomoc.

Napisano

Nie wiem czy to ci coś pomoże, ale mam teraz w domu manetki Shimano Acera m390 i Deore m610 i ta zaślepka/śrubka jest identyczna, także być może uda Ci się to znaleźć w jakimś rowerowym w manetkach z demontażu.

• Mod Team
Napisano

Żyć się bez tego da, w niczym jej brak nie przeszkadza, ale jak tak bardzo komuś brakuje tej zaślepki, to postaram sie pozbierać ich trochę i przywieźć :P Ale będę w okolicy września.

• Mod Team
Napisano

No to można ruszyć szare komórki i czymś to zaślepić. :P Np miękkim gumowym walcem, stożkowym może, trzeba by spróbować :P

• Mod Team
Napisano

Możesz kupić nowe manetki :D Możesz szukać używanych nawet zepsutych, byle zaślepka była :P No metod jest wiele :P pamiętaj że dobra prowizora czasami lepsza od fabryki :P

Napisano

Dobry pomysł z tymi stoperami:)

Sprawdziłem w drugiej manetce i ta śruba praktycznie się nie trzyma.

Niby gwint jest, ale jakby otwór w manetce za duży. Można kręcić w nieskończoność i wyciągać śrubę bez odkręcania.

Coś się shimano nie postarało z tym rozwiązaniem, będę musiał to w jakiś inny sposób zabezpieczyć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...