lisster Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 Witam, Zgubiłem zaślepkę (plastikową śrubę) do manetki Shimano SLX SL-M670, która zasłania wejście linki. Nr części – Y6CD33000 Wygląda to dokładnie tak: Czy ktoś się orientuje gdzie dostanę tę część? Przeszukałem sieć i jedynie w zagranicznych sklepach jest to dostępne. A może ktoś ma uszkodzoną manetkę i może z niej wykręcić tę śrubę? Będę wdzięczny za pomoc.
kporys Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 Nie wiem czy to ci coś pomoże, ale mam teraz w domu manetki Shimano Acera m390 i Deore m610 i ta zaślepka/śrubka jest identyczna, także być może uda Ci się to znaleźć w jakimś rowerowym w manetkach z demontażu.
modrzew Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 Przejdź się po serwisach i zagadaj. Pewnie znajdzie się jakiś trupek-dawca za dobre słowo
MokryxD Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 Szukałem tego do mojej manetki XT. Nie udało się i od 3 lat jeżdżę bez.
Mod Team Puklus Napisano 17 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2016 Żyć się bez tego da, w niczym jej brak nie przeszkadza, ale jak tak bardzo komuś brakuje tej zaślepki, to postaram sie pozbierać ich trochę i przywieźć Ale będę w okolicy września.
lisster Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Napisano 17 Kwietnia 2016 Na pewno żyć się da, ale po paru błotnych wypadach może być różnie z taką manetką.
Mod Team Puklus Napisano 17 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2016 No to można ruszyć szare komórki i czymś to zaślepić. Np miękkim gumowym walcem, stożkowym może, trzeba by spróbować
lisster Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Napisano 17 Kwietnia 2016 Tak zrobię tymczasowo, ale nie lubię prowizorki
Mod Team Puklus Napisano 17 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2016 Możesz kupić nowe manetki Możesz szukać używanych nawet zepsutych, byle zaślepka była No metod jest wiele pamiętaj że dobra prowizora czasami lepsza od fabryki
rambolbambol Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 Korek piankowy do uszu u mnie w manetce siedzi zamiast tej śrubki.
lisster Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Napisano 17 Kwietnia 2016 Dobry pomysł z tymi stoperami:) Sprawdziłem w drugiej manetce i ta śruba praktycznie się nie trzyma. Niby gwint jest, ale jakby otwór w manetce za duży. Można kręcić w nieskończoność i wyciągać śrubę bez odkręcania. Coś się shimano nie postarało z tym rozwiązaniem, będę musiał to w jakiś inny sposób zabezpieczyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.